Oktay Yilmaz: Yeni dönemde Yıldırım için Fazlası var

Oktay Yilmaz: Yeni dönemde Yıldırım için Fazlası var
Yayınlama: 09.03.2024 20:10:06
A+
A-

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yeni dönem proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı ve Adayı Oktay Yılmaz, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlendi.

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Göreve geldiğimiz günden bu yana yıldırım için canla başla çalıştık. bu şehrin en temel ihtiyaçları için her alanda ciddi atılımlar yaptık ve projeler geliştirdik. kentsel dönüşümden ulaşıma, yeşil alanlardan sosyal yaşam alanlarına, eğitimden istihdama, altyapı çalışmalarından sağlık projelerine, kültürel faaliyetlerden sosyal destek çalışmalarına kadar öncelikli birçok konuda çözümler ürettik.

görev süremiz boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen ekonomik kriz ve ülkemizi derinden sarsan yüzyılın felaketine rağmen

yıldırım için üretmeye devam ettik.

5 yılda yıdırım’ın her köşesinde, çok yönlü işler yaptık.

gecemizi gündüze kattık.

yapılan tüm bu çalışmaları anlatmak için bu program yetmez.

bir şehir tasavvurumuz var

bir şehri inşa etmek için öncelikle o şehre dair bir tasavvurunuz olmalı.

bizim bir yıldırım tasavvurumuz var. biz, yıldırım’ı tasvir ederken uludağ’ın eteklerine kurulmuş, vadilerle bezenmiş bir kent olarak görüyoruz.

bu şehir ki mayası gönüller sultanı emir sultan tarafından yapılmıştır.

Göreve geldiğimiz günden bu yana sokakları erguvan kokan ilçemiz yıldırım için canla, başla çalıştık. kapıları bereketle açılan sıcacık yuvalara, çocuklarımızın geleceğini inşa eden mekanlara, kadınlarımızın emeklerini destekleyen imkanlara ve her bir insanımızın kendini değerli hissettiği bir yıldırım’ı inşa etmeye çalıştık.

çünkü yıldırım değerlerin şehridir dedik. biz yıldırım’ı yeşiliyle, tarihiyle, yaşayan mekanlarıyla ve güçlü insan kaynağı ile böyle tasavvur ettik.

bu kadim şehir için daha yapacak çok işimiz, birlikte yürüyecek çok yolumuz var.

şimdi yıldırım için fazlası var!

Bizim şehir tasavvurumuzun şifrelerini içeren veciz bir söz var. istanbul’un fatihi ve medeniyetimizin banilerden fatih sultan mehmet’e ait…

“hüner bir şehri bünyad etmektir; reaya kalbin abad etmektir.”

hüner bir şehri inşa ederken gönülleri de ihya etmektir

mutlu bir şehir ideali 

şehir tasavvurumuzda temel amacımız bu şehirde yaşayan insanların mutlu ve huzurlu olmalarıdır. çünkü insanlar mutlu olduğu yere karşı aidiyet geliştirir, insanlar mutlu olduğu yerde bir nevi çiçek açar.

odağında insan olan bir şehir

insana rağmen değil insan için çalışmak prensibi ile hareket edilen bir şehir tasavvur ettik. ne yapıyorsak bu şehrin insanı için, ne adım atıyorsak bu şehrin insanı ile beraber dedik.

bağlarıyla güçlü bir şehir

sadece gelişmiş, sadece mutlu değil aynı zamanda bu şehirde yaşayan herkesin birlikte hareket ettiği ve kolektif şuurun olduğu bir şehri inşa ve ihya etmeye gayret ediyoruz. milletçe mesut olmaya gayret eden bir bilinç ile hareket ediyoruz.

Yapılan her projede, her kültür sanat etkinliğinde, bu şehrin kadim geçmişinde gizli olan hakikatleri dikkate alıyoruz. çünkü bu şehir osmanlıdır ve bu şehir payitahttır.

yıldırım denince akla gelecek olan şey sadece bir ilçe değil; geleneği, kültürü, mimarisi ve insanı ile canlı, kendine has ruhu olan değerdir.

yaşayan mekanlara sahip bir şehir

insan, kendi medeniyet tasavvuru perspektifinde bir mekân ve bir şehir inşa eder. inşa olunan bu mekanlar insanların karakterine etki ederek yeni bir insan inşa eder. insan ile mekân arasında birbirini besleyen ve dönüştüren bir etkileşim vardır. osmanlı insanı, osmanlı şehrinde yetişmiştir. yıldırım’ın çocukları uyumayan kütüphanelerde, molla yegan çocuk üniversitesi’nde, mimarsinan çocuk kütüphanesi’nde ve naim süleymanoğlu spor kompleksi’nde, medeniyetimizin yeni yüzleri olarak yetişecekler.

 

Atılan adımları bir anlam bütünü içinde inşa etmek, yapılan mekanların gerçek amaçlarına tam manası ile hizmet edebilmesi için gayret etmek…

 

yani bizim sadece inşa edilen değil aynı zamanda ihya edilen bir şehir tasavvurumuz var.

peki bu şehir tasavvurumuzu nasıl ifadelendiriyoruz. bunun için bir şehir markalaması çalıştık. bu markalamamızı ilk defa burada sizlerle paylaşıyorum.

Gelecek dönemde hayata geçireceğimiz tüm projeler ve hizmetler ile parlayan bir yıldırım inşa ediyoruz. imardan ulaşıma, kültür sanattan eğitime, yeşil alanlardan turizme kadar tüm projelerde insan odaklı yıldırım yaklaşımını ön planda tutuyoruz.

insan odaklı anlayışımızı yönetimde de sürdürüyoruz. bir zincir halinde ilerleyerek her bir halkamızın bu şehre değer katacak birer unsura dönüşmesini sağlıyoruz.

bunu tek başımıza yapmıyoruz, bu şehirde yaşayan aziz yıldırımlıların katkısı ile başaracağız.

 

● bu şehri dönüştürmek ve geliştirmek yalnızca kentsel dönüşüm ya da çalışmalarını sağlamak ilgili değildir, aynı zamanda şehre bir ufuk koymayı gerektirir.

● biz temiz bir yıldırım için üzerimize düşen ne varsa fazlasını yapmaya devam edeceğiz. hizmette noksanlığa yer vermiyoruz. yapacağımız çevre düzenlemeleri, geliştireceğimiz yeni teknoloji uygulamaları ile yıldırım’ı birlikte parlatacağız.

 

● biz gençlerimizin iletişim becerileri gelişsin, sosyal hayatta daha aktif rol alsınlar diye, şehrimiz eğitim ile parlasın diye kültür yaşam merkezleri ve yeni uyumayan kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. gençlerimizde bu kütüphanelerde çalışıp nice başarılara imza atmaya gayret edecek. birlikte çalışacağız ve bu yıdırım eğitim ile parlayacak.

● biz tam donanımlı spor komplekslerine yenilerini ekleyeceğiz, şehrimiz kupa ve madalyalar ile parlasın diye spora gönül vermiş her bir hemşehrimizin gelişimine destek olmaya devam edeceğiz. gençlerde azimle ve kararlılıkla antrenmanlara katılıp bu şehre yeni başarılar kazandırmak için alın teri dökecekler.

 

● kadınlarımıza da çok görev düşüyor. biz bu şehri marka bir değer yapmak için yeni kooperatifler açmaya devam edeceğiz. kadınlarımızda burada üretime destek olacak ve marka değeri kazandıracak coğrafi işaretli ürünlere imza atacak. hep birlikte parlayan bir marka şehir inşa edeceğiz.

parla yıldırım’ı merkeze alıp, ilçemizin tüm boyutlarıyla nasıl parlayacağının somut enstrümanlarını arkamda görüyorsunuz.

 

○ dirençli şehirleşmeyle

○ ulaşımıyla

○ teknolojiyle

○ tarih ve turizmle

○ kültür ve sanatla

○ yeşiliyle ve doğasıyla

○ sağlık ve sporuyla

○ yaşam alanlarıyla

○ sosyal belediyecilikle

parlayan bir tasavvurla hareket edeceğiz.

geçmiş dönem yapılan projelerden bahsetme ve şimdi sizlerle yeni dönem projelerimizi paylaşmanın heyecanını yaşıyorum.

dirençli şehirleşmeyle parlayan yıldırım

imar ve kentleşme alanında hangi uygulamalara imza attık

imar planı ve uygulamaları

yavuzselım- mevlana- ulus – abayatağı- çınarönü mahallelerı plan ve imar uygulamaları

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği tarafından riskli alan ilan edilen yaklaşık 440 hektarlık alanda imar planı çalışmaları tamamlanmış olup imar uygulamaları devam ediyor. 5.036 hak sahibine tapuların teslim edildiği bölgede 19.284 tapunun daha teslimi için çalışmalar sürüyor. çalışmalar kapsamında; 102.000 m2 eğitim alanı, 255.000 m2 yeşil alan olmak üzere toplam 537.000 m2’lik kamusal alan kazandırıldı.

 

hacivat – şirinevler mahalleleri plan ve imar uygulamaları

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği tarafından riskli alan ilan edilen yaklaşık 74 hektarlık alanda imar planı çalışmaları tamamlanmış olup imar uygulamaları sürüyor. 2.200 hak sahibine tapuların teslim edildiği bölgede 10.858 tapunun dağıtımı için çalışmalar devam ediyor. çalışmalar kapsamında; 146.000 m2 yeşil alan, 44.000 m2 eğitim alanı olmak üzere toplam 257.000 m2’lik kamusal alan bedelsiz ilçeye hizmet olarak dönecek.

 

demetevler mahallesi plan ve imar uygulamaları

yıldırım’da imar sorununu kökten çözecek adımlar atıyoruz. demetevler mahallesi imar planı ve uygulamaları kapsamında; önümüzdeki ay 824 adet tapunun teslimini yaparak demetevler mahallesi’ndeki uygulamaları tamamlayacağız. bölgede 42.000 m2 yeşil alan, 13.000 m2 eğitim alanı toplamda 70.000 m2 kamusal alan bedelsiz olarak ilçeye kazandırıldı.

 

değirmenönü mahallesi plan ve imar uygulamaları

değirmenönü mahallesi’nde gerçekleştirilen plan ve imar uygulamaları ile 4.463 hak sahibine tapu teslimi gerçekleştirildi. çalışmalar kapsamında; 163.000 m² yeşil alan, 57.000 m² eğitim alanı, 5.000 m² belediye hizmet alanı olmak üzere toplam 276.000 m² kamusal alan yıldırım’a kazandırıldı.

 

karapınar mahallesi plan ve imar uygulamaları

plan ve imar uygulamaları kapsamında karapınar mahallesi’ndeki 2.795 hak sahibi hemşehrimize tapularını teslim ettik. gerçekleştirilen çalışmalarla 184.000 m² yeşil alan, 51.000 m² eğitim alan, 16.000 m² belediye hizmet alanı olmak üzere toplam 300.000 m² kamusal alan ilçeye kazandırıldı.

 

75. yıl – yiğitler – esenevler mahalleleri plan ve imar uygulamaları

75. yıl, yiğitler ve esenevler mahallesi’ndeki 448 hak sahibi tapularına kavuşurken 469 vatandaşımıza da tapularını teslim etmek için çalışmalar yürütüyoruz. bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla 84.000 m² yeşil alan, 44.000 m² eğitim alanı olmak üzere toplam 187.000 m² kamusal alan bedelsiz olarak kazandırıldı.

 

mimarsinan mahallesi plan ve imar uygulamaları

mimarsinan bulvarı’nda gerçekleştirilen plan ve imar uygulamaları ile 243 hak sahibine tapularını teslim ederken 14.000 m² yeşil alanı ilçemize bedelsiz kazandırdık.

 

sinandede ve beyazıt mahallesi plan ve imar uygulamaları

sinandede ve beyazıt mahalleleri’nde gerçekleştirilen plan ve imar uygulamaları ile 1.068 hak sahibine tapularını teslim ederken 11.000 m2 yeşil alanı ilçemize bedelsiz kazandırdık.

 

geçmiş dönem yapmış olduğumuz kentsel dönüşümler

 

mevlana 7.etap kentsel dönüşüm projesi

önce mevlana kentsel dönüşüm filmi izlettirilecek

yüzde 100 uzlaşı sağlanan mevlâna 7. etap kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan 301 adet bağımsız bölüm yıkılarak yerine 644 konut, 177 işyerinden oluşan proje inşa edildi. 747 araçlık otopark, çocuk oyun alanları ve spor alanlarının bulunduğu mevlâna kentsel dönüşüm projesi tamamlandı.

 

çınarönü kentsel dönüşüm projesi

mollaarap mahallesi’nde yaşanan zemin kayması sonucu bölge riskli alan ilan edildi. mollaarap’taki hak sahiplerinin taşıma yöntemi ile yerleşeceği çınarönü kentsel dönüşüm projesi’nde çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. yakın zamanda bitmesi planlanan ve 13 dönümlük alanda gerçekleşen projede 262 konutun yanı sıra otopark, sosyal donatı alanları ile yurt alanı ve gençlik merkezi bulunuyor.

 

mimarsinan 1. etap kentsel dönüşüm projesi

çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen yaklaşık 6.000 m2’lik alana sahip mimarsinan 1. etap proje alanı içerisinde bulunan 32 bağımsız bölüm yüzde 100 uzlaşı ile yıkıldı. inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği mimarsinan kentsel dönüşüm projesi’nde 131 konut, 9 işyeri, 110 araçlık otopark ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

 

davutkadı-yediselviler – sıracevizler kentsel dönüşüm projesi

bölge sakinlerinin talebi ile çalışmaları etaplar halinde başlatılan projede 7 bloktan oluşan 238 bağımsız bölüm bulunurken yapılan imar uygulaması sonucu 4.000 m2 yeşil alan ve geniş yollar bölgeye kazandırılacak.

 

ulus kentsel dönüşüm projesi

belediyemize ait 12.600 m2’lik rezerv yapı alanında 312 bağımsız birimden oluşacak kentsel dönüşüm projesigerçekleştiriyoruz. inşaat yapım çalışmalarının devam ettiği ulus kentsel dönüşüm projesi, 291 araçlık otoparkı, sosyal donatı ve yeşil alanları ile örnek bir yaşam merkezi oluşturacak. projede, yağmur suyu hasadı yapılacak ve elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için şarj istasyonları yer alacak.

 

hüma hatun kentsel dönüşüm projesi

mevlana ve ulus mahallelerinde yer alan projede çalışmalara 2019 yılı öncesi başlanılmış ve

dönemimizde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmiştir. 812 konut, 126 işyerinden oluşan projede; 549 araçlık otopark, aile sağlığı merkezi, kadın spor merkezi, kadın kooperatifi, 4 adet çocuk oyun parkı ve 10.650 m2 yeşil alan bulunuyor.

 

hafsa hatun kentsel dönüşüm projesi

mevlana ve ulus mahallelerinde yer alan çalışmaları 2013 yılında başlanılmış ve dönemimizde tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmiştir. 128 adet konut ve 10 adet ticari birimden oluşan projede; 69 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve yeşil alan bulunuyor. daha önce uzlaşma yapılan hak sahiplerine teslim edilen dairelerle, farklı etaplardan dönüşüm alanları elde edilmiştir.

 

yiğitler kentsel dönüşüm projesi

75. yıl, yiğitler ve esenevler mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz imar uygulamaları sonrası büyükşehir belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan yiğitler kentsel dönüşüm projesi hemşehrilerimize yeni bir yaşam alanı sunuyor.

 

arabayatağı kentsel dönüşüm projesi

5 etaptan oluşan ve çalışmaları büyükşehir belediyemiz tarafından yürütülen arabayatağı kentsel dönüşüm projesi, ilçemizin yenilenmesine büyük katkı sunuyor.

 

karapınar kentsel dönüşüm projesi

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı tarafından mülkiyeti büyükşehir belediyemize

devredilen 55 adet parselden oluşan 100.000 m2’lik alanla birlikte toplam 200.000 m2’lik alanda 3.600 konut üretilecek. ilk olarak 5 parselde başlayan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 170 konutun inşası başladı.

 

destek verdiğimiz kentsel dönüşüm projeleri

• 75. yıl kentsel dönüşüm

• millet kentsel dönüşüm

• piremir kentsel dönüşüm

• 152 evler kentsel dönüşüm

• karapınar kentsel dönüşüm

• sinandede kentsel dönüşüm

• davutdede kentsel dönüşüm

• değirmenönü kentsel dönüşüm

• davutkadı kentsel dönüşüm

 

yeni dönem için hazırlamış olduğumuz kentsel dönüşüm projeleri

proje çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm alanları

• şirinevler mahallesi

• mimarsinan mahallesi

• arabayatağı mahallesi

• yavuzselim mahallesi

• sinandede mahallesi

ilçemizin farklı noktalarında, model olacak kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz. dönüşümü yalnızca binaları yıkıp yerine yenilerini yapmak olarak görmüyoruz. kentsel dönüşüm hamlemizi; sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar ve yeni ulaşım arterleri ile destekliyoruz. bu alanları da yaptığımız imar düzenlemeleri ile elde ediyoruz. devam eden projelerimiz tamamlandığında insanlarımıza modern, güvenli, sosyal donatı alanları ile desteklenmiş, ulaşılabilir yaşam alanları sunarken tamamladığımız bu dönüşüm projeleri ilçede yapacağımız diğer dönüşümlerin önünü açacak.

destek verdiğımiz kentsel dönüşüm projeleri

• davutdede mahallesi

• davutkadı mahallesi

• baruthane mahallesi

özel sektöre verdiğimiz desteklerle ilçemizin dört bir yanında kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. imar uygulaması yaptığımız alanlarda; proje içerisinde kalan binaların kamulaştırılmalarının yapılması, yapım süreçlerinin takibi, alan tahliyesi, hak sahiplerinin hukuki problemlerinin çözümü ve kurumlar arası iletişim noktasında özel sektöre ve hemşehrilerimize gerekli desteği sunuyoruz.

kentsel dönüşüm projelerimizi yalnızca bu projelerle değil, gönüllülük ile tüm ilçemizde gerçekleştireceğiz.

 

kentsel dönüşüm uzlaşma ve arabuluculuk ofisi

yıldırım’ın yapı stokunun yenilenmesi, bölge için uygun fonksiyon kararlarının alınması ve sürdürülebilir, güvenli, yaşam kalitesi yüksek bir kentsel dokunun elde edilmesi için kentsel dönüşüm proje çalışmaları yürütüyoruz. proje alanında bilgilendirme görüşmeleri yapmak, hak sahiplerinin beklenti ve taleplerini öğrenmek amacıyla ilçemize ‘kentsel dönüşüm uzlaşma ve arabuluculuk ofisi’ kazandırıyoruz.

kent estetiği ve kentsel tasarım rehberi

iklime ve çevreye duyarlı, insan odaklı modern mimari teknikleri kullanarak özgün ve kimlikli bir kent tasarlamak amacıyla, ilçemizin tarihi ve özgün mimarisini referans alarak estetik değerler üretecek yapı teknolojileri, yapı malzemeleri ve kent mobilyaları kullanımlarını teşvik ederek kent kimliği bütünlüğü ve görsel sürekliliği sağlamak üzere bir “kentsel tasarım rehberi” oluşturacağız.

 

afet ve acil durum yönetim merkezi

afetlere karşı ilçe ölçeğinde hazırlık ve müdahale imkanını en verimli seviyeye çıkarma

hedefi ile deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde mücadelenin tek merkezden koordine edilmesi amacıyla yıldırım’a afet ve acil yönetim merkezi kazandırıyoruz.

ulaşımla parlayan yıldırım

• 293.000 ton asfalt

• 70.000 metre bordür

• 220.000 m2 parke

• 13.000 m2 yeni imar yolu

• bursa’da asfalt üretim tesisi olan tek belediye

• 2 adet köprü projesi

 

yeni dönemde şehrimizi ulaşımda parlatmak için hangi projelere imza atacağız.

otosansit üstü güney yol açılması

ilçemizin güneyinde bulunan kasım önadım bulvarı – mimarsinan bulvarı’nın devamı niteliğinde olan yolun otosansit’in güneyinde ve devamında değirmenönü – karapınar mahalleleri’nde de açılarak kestel organize sanayi bölgesi’ne bağlanması suretiyle ankara

yolu’na alternatif güzergah oluşturulacaktır.

mimarsinan kavşağı kuzeyı bağlantı yolu

ankara yolu üzerindeki mimarsinan kavşağında bulunan devlet malzeme ofisi’nin batısındaki 30 metrelik yolun açılarak yakın çevre yolu’na dikey bağlantısı sağlanacaktır.

 

11 eylül bulvarı – gürsu cüneyt yıldız alternatif bağlantı yolu

ilçemizin kuzeyinde bulunan, yakın çevre yolu olarak da bilinen 11 eylül bulvarı’nın devamı niteliğinde olan yolun şirinevler mahallesi’nin kuzeyinde ve demetevler mahallesi’nde de açılarak gürsu’ya bağlanması suretiyle ankara yolu’na alternatif güzergâh oluşturulacaktır.

 

teknoloji ile parlayan yıldırım

teknoloji alanında hangi uygulamalara imza attık

• dijital proje onay sistemi

• e- kütüphane ile tüm eserlerimize erişim

• yıldırım iletişim merkezi ile kesintisiz hizmet

 

yeni dönemde şehrimizi teknolojiyle parlatmak için hangi projelere imza atacağız

 

yıldırım teknopark ve şehir kuluçka merkezi

 

bursa teknik üniversitemiz ile birlikte çınarönü belediye hizmet alanı’nda kurmayı planladığımız teknopark ile ilçemizi programlı bir şekilde proje geliştirme merkezi haline getireceğiz. ar-ge odaklı çalışmalar, ürün ve uygulamaların tasarlanması, geliştirilmesi, üretilmesi aşamalarında mevcut projelere katkı sağlanması ve yeni projelerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar yürütülecek.

 

yıldırım yapay zeka merkezi

yapay zekâ teknolojilerinin kullanımı ve geliştirilmesine yönelik eğitimler vereceğimiz bir yapay zekâ merkezi kuracağız. hayata geçireceğimiz bu proje; gençlerimizin ufkunu açacak gelişimlerine katkı sunacak.

yıldırım e-spor merkezi

profesyonel e-spor takımlarının rahatlıkla oyun oynayabilecekleri yüksek güçlü ve hızlı bilgisayarlarla donatılmış,

• gençlerin bedensel efor ihtiyaçlarını karşılayacak interaktif oyun salonu.

• yıl boyunca sertifikalı oyunculuk, koçluk menajerlik ve yayıncılık dersleri.

• her ay turnuvalar, 3 ayda bir yarı finaller ve yıl sonu büyük final yarışmaları.

 

stüdyo yıldırım

stüdyo yıldırım’da içerik oluşturma, çekim ve kurgunun yanı sıra telif ve kurallar hakkında da teorik ve uygulamalı dersler verilecek, videolar burada çekilip montajlanabilecek.

 

hackathon etkinlikleri

ı̇lçemizde düzenleyeceğimiz hackathon etkinlikleri ile teknoloji alanında yeni fikirlerin önünü açmayı amaçlıyoruz. bilgisayar programcıları, grafik ve arayüz tasarımcıları gibi farklı alanlardan insanların belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde, aynı ortamda inovatif fikirlerini kodlara dökme hali olan organizasyonumuz, ayrıca bu alanlarda çalışan yeteneklerin fark edilmelerine de katkı verecek.

Tarih ve turizm ile parlayan yıldırım

tarih ve turizm alanında hangi uygulamalara imza attık

• aşık yunus türbesi

• kafeler sokağı renovasyonu

• isabey köy camii restorasyonu

• isabey mahalle konağı

• yeşil mahallesi sivil mimari örneği restorasyonu

• selimzade sivil mimari örneği

• hacıseyfettin mahallesi kadın eğitim ve girişimcilik merkezi

yeni dönemde şehrimizi tarih ve turizm alanında parlatmak için hangi projelere imza atacağız

müsellim köşkü

sunum ekranında proje render videosu gösterilecek

ı̇brahim halil paşa’nın valilik döneminde padişah ıı. abdülhamid’in tahta çıkışının 27. yıldönümü dolayısıyla yaptırıldığı bilinen, tek elemanlı köşkler grubuna giren ve döneminin en güzel örneklerinden biri olan 315 metrekarelik alana sahip müsellim köşkü’ndeki çalışmalarımız tamamlandığında bölge özel bir kültürel tesise ev sahipliği yapacak.

isabey cephe sağlıklaştırma projesi

osmanlı sivil mimari örneklerinden izler taşıyan isabey mahallesi’nde sürdürdüğümüz cephe sağlıklaştırma çalışması ile kadim geçmişimizi bugüne taşıyoruz.

murad emri efendi evi

19. yüzyıl bursa’sının kültür adamlarından biri de çok yönlü bir entelektüel olan divan şairi murad emri efendi’dir. bursa’nın ilk gazetecisi, ilk matbaacısı ve ilk kütüphanecisi olan murad emri efendi’nin isminin yaşatılacağı 574 metrekarelik inşaat alanına sahip kültür merkezi ve sosyal tesis açıldığında ilçenin kültürel ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek.

sivil mimari örnekleri

• selimzade mahallesi sivil mimari örneği

• selimzade mahallesi sivil mimari örneği – 2

• hacıseyfetiın mahallesi sivil mimari örneği

cumalıkızık çarşısı

unesco dünya miras listesi’nde yer alan cumalıkızık köyü’nde hemşehrilerimizin tarih ve kültür ile iç içe vakit geçirebileceği bir çarşı inşa edeceğiz. 2.975 m2’lik alan üzerine inşa edilecek bu çarşı; pazar alanı, ziyaretçi merkezi, köy kooperatifi satış alanı gibi pek çok imkânı içerisinde barındıracak.

setbaşı – yeşil – emirsultan yayalaştırma

büyükşehir belediyesi ve yıldırım belediyesi olarak yaya öncelikli zemin çalışmalarını şehir merkezindeki tarihi noktalarımızdan olan emirsultan, setbaşı ve yeşil’de uygulayacağız. gerçekleştireceğimiz bu çalışma ile tarihi mekânlar ve yapılar arasındaki ilişkiyi güçlendirerek yıldırım’ın turist kapasitesini artıracağız. ayrıca bu kapsamda tur otobüslerinin parklanması için imkanlar oluşturacağız.

yıldırım külliyesi sosyal yaşam alanı

yıldırım’ın köklü tarihinin gün yüzüne çıkarılması amacıyla hizmete açacağımız yıldırım külliyesi sosyal yaşam alanı ile kentimizin turizm planlarının gelişimine katkı sunacağız. 4.734 m2 proje alanı üzerine inşa edilecek tesiste; ziyaretçi merkezi, çok amaçlı salon, atölyeler, sosyal tesis, idari ofisler ve açık etkinlik alanı bulunacak.

zaman medeniyeti müzesi

osmanlı mimarisinde üslup bütünlüğünü temsil eden bir alan olan yıldırım medresesi’ne zaman medeniyeti müzesi’ni kazandırıyoruz. zaman kavramının ortaya çıkışı ile inşa, saat ve zaman ilgisinin kurulacağı müzede; teknolojik unsurların ve özgün tasarımların sağladığı zenginlik ile madde ve mana arasındaki ilişkinin anlatıldığı bir kurgu tasarlanacak. ı̇çerik alanları, deneyim alanları ve interaktif etkileşim alanları ile ziyaretçiler tarihin kadim izlerine şahitlik edebilecekler.

yıldırım bilgi ve hikmet evi

çocuklarımızın okul saatleri dışındaki zamanlarını değerlendirebilecekleri nezih ve kaliteli bir ortamın oluşturulması amacıyla yıldırım gençlik, bilgi ve hikmet evi projesini hayata geçiriyoruz. 4 – 14 yaş aralığındaki öğrenciler için uzman öğretmenler gözetiminde ders yapma ortamı sağlayacak. okul hayatına destek verici faaliyetlerin dışında kültürel etkinliklerin de yer alacağı yıldırım gençlik, bilgi ve hikmet evi geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımıza bilgi dünyasının kapılarını aralayacak.

turizm master planı

yıldırım, taşıdığı derin tarihi geçmişi ile kültür turizminde önemli bir potansiyele sahiptir. büyükşehir belediyemiz ile yıldırım’ın turizm alanında tanınırlığını arttırmak ve potansiyelini ortaya koyarak turizm yatırımlarını teşvik etmek ve gelecek ziyaretçilere destinasyon çeşitliliği sağlamak amacı ile 5 yıllık turizm master planı hazırlıyoruz. bu proje kapsamında yıldırım’ın turizmde 2029 hedefi ortaya koyulacak ve sürdürülebilir bir turizm master planı hayata geçirilecektir.

kültür ve sanat ile parlayan yıldırım

kültür ve sanat alanında hangi uygulamalara imza attık

• 4 adet gelenekselleşen ulusal organizayon

• 37 basılı eser

• yıllık 200 farklı içerikli etkinlik

• yıllık ortalama 130.000 kişilik katılım

yeni dönemde şehrimizi kültür ve sanat alanında parlatmak için hangi projelere imza atacağız

aşık yunus yazarlık akademisi

hayal dünyaları geniş ve kalemleri güçlü olan ya da bu alanda kendisini geliştirmek isteyen gençlerimiz için temel eğitimlerin verildiği bir yazarlık merkezi oluşturuyoruz. gençlerimize ufuk açacak akademide; edebi okumalar yapılacak, farklı yazı teknikleri tanıtılacak, edebiyatın farklı türlerinde eserler üretilecek, kitaplar üzerine tartışılacak ve yeni bakış açıları kazandırılacak.

alev alatlı şehir düşünce ve sanat merkezi

sosyal, kültürel ve fiziki dokuya önem veren, kent kimliğinin oluşmasına katkı sağlayan projeler ve çalışmalar yürütecek merkezdir. ulusal ve uluslararası şehir ve medeniyet çalışmaları yapan kurum kuruluş ve stk’ lar ile işbirliği sağlayarak; kent estetiği, mimarlık, şehir planlama, yerel yönetimler, şehir tarihi, şehir sosyolojisi, yerel siyaset, sanat tarihi, arkeoloji vb. açılardan şehri bütüncül olarak ele alacaktır.

yıldırım tiyatro otobüsü

yıldırımımızda sanatı ve sanatçıları destekliyoruz. belediyemizin verdiği tiyatro eğitimini alan gençler, kazandıkları yeteneklerini oluşturacağımız gezici bir kumpanyada sergileyebilecek. bu kumpanya, özellikle yaz aylarında ilçemizde gezici bir otobüs ile tüm mahallelerimize gidecek ve sokaklarda tiyatro oyunları oynayacak.

yıldırım tiyatro okulu

tiyatro akademisi öğrenciler yetiştirecek. yıldırımlı gençlerimizin eser sahneleyecek kadar yetişmesine imkân sağlayacak bir akademi kuruyoruz. bir sanat olarak tiyatroyu yıldırım’da tüketilen değil üretilen içerik konuma getireceğiz.

emirsultan tasavvuf müzesi

emir sultan hazretleri’nin ruhaniyetiyle mayalanmış bursa’nın, 500 yıllık soyut ve somut hatıralarını gün yüzüne çıkarmak için emir buhari kültür merkezi’nin yanında bulunan tarihi hamamı ‘emir sultan hatıra müzesi’ olarak projelendiriyoruz. tüm ziyaretçilerin anlayacağı şekilde modern tasarım ve sergileme yöntemleri, görsel, işitsel teknolojiler ile çeşitli materyaller yardımıyla tarihi hamam kısmında özel bir sergi alanı oluşturacağız.

sokak sanatçıları köşesi

yıldırımımızda sokak sanatçılarına fırsat vermek ve hemşehrilerimlzin yaşam alanlarını renklendirmek amacıyla belediyemizce belirlenen noktalarda sokak sanatçı köşeleri kuracağız. sanatçılarımız bu alanlarda sanatlarını rahatlıkla icra edebilecek.

yıldırım sanat galerisi

ilçemizde modern sanatlar, konsept sergiler içeren ve bölgesel sanatçılarımıza sergi alanı imkânı sunan bir galeriyi hizmete alacağız. bu proje kapsamında dijital sanat galerileri ve farklı belediyeler ile iş birliği yapacağız. böylelikle kültür ve sanat ile dolu uğrak noktası olan bir mekânı yıldırımımıza kazandırmış olacağız.

matematik evi

rakamlarla oynamak, formüllere dokunmak, problemleri severek çözmek artık mümkün. günlük hayattaki matematiğin gerçek, eğlenceli ve ilginç taraflarına dikkat çekerek, altın oran’dan, da vinci köprüsü’ne, kanalizasyon kapağındaki sırra, mimar sinan’ın yapılarındaki muhteşem fikirlerden, perspektife sizi matematiğin gizemli yolculuğuna çıkartıyoruz.

yıldırım dil kafe

ı̇lçemizde yabancı dil öğrenme odaklı merkezler kuracağız. 3 farklı lokasyonda hizmete açılacak bu mekanların her biri ı̇ngilizce, ı̇spanyolca ve çince olmak üzere tek dile odaklanacak. ı̇çerisinde gerekli olan basılı ve interaktif materyallerinin bulunacağı merkezde ders çalışma alanları da yer alacak.

graffiti sokağı

şehrimizin kültürünü, gençlerimizin sanata bakış açısını destekleyeceğiz. bu amaçla grafiti sanatının icra edilebileceği bir alan oluşturacağız. gençlerin diledikleri zaman dilediği çizimleri yapabilecekleri ve tamamen onların iradesine bırakılacak olan bu sokaktaki eserler arttıkça aynı zamanda bir sanat eseri niteliği de kazanmış olacak.

çocuklar içın eğitici sokaklar

ilçemizde ilkokul seviyesindeki okullara bağlı sokakları kısmi olarak trafiğe kapatarak, çocuklar için güvenli oyun alanlarına dönüştüreceğiz. sokak oyunları için belirli çizimler ve parkurlar eklenerek tasarlanacak olan bu sokaklarda aynı zamanda trafik ve deprem gibi konularda eğitimler de verilecek. çocuklar oyun oynarken farkındalık kazanmış olacak.

festivaller

• erguvan bayramı

• el emekleri festivali

• ahududu festivali

• gençlik festivali

• kısa film festivali

• tiyatro festivali

• şiir festivali

• geleneksel çocuk

• oyunları festivali

• bilim şenliği

• karne şenliği

yeşil ve doğa ile parlayan yıldırım

yeşil ve doğa alanında hangi uygulamalara imza attık

• 80 adet yeni ve yenilenmiş mahalle parkı

• 2 adet millet bahçesi

• 5 adet orman parkı

• 4 adet dere ıslah çalışması

• sıfır atık kampanyaları

 

yeni dönemde şehrimizi yeşil ve doğasıyla parlatmak için hangi projelere imza atacağız

yıldırım orman parkı

bursa büyükşehir belediyemiz ile birlikte ilçemize kazandıracağımız 600.000 m2 alana sahip yıldırım orman parkı; piknik alanları, paintball alanı, seyir terası, kır lokantası, kent balkonu, biyolojik göleti, spor aktivite alanları, ekolojik ahşap köprüsü, şifalı bitkiler bahçesi, çocuk oyun alanlar ve ormancılık merkezi ile hemşehrilerimize nitelikli bir yaşam alanı sunacak.

küreklidere orman parkı

112.365,94 m2’lik alanda hizmete açacağımız küreklidere orman parkı ile ‘yeşil bursa’ kimliğinin sürdürülebilirliğine katkı sunacağız.

değirmenönü orman parkı

doğaya yatırımlarımızla geleceğe daha güzel bir yıldırım bırakmak için projelerimize devam ediyoruz. 106.000 m2 alana sahip olacak değirmenönü orman parkı; kır kahvesi ve lokantası, yürüyüş yolları, çocuk oyun ve piknik alanları ile yıldırım’ın gözde mekanlarından biri olacak.

deliçay kent parkı

yaklaşık 1.100 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirdiğimiz deliçay deresi yanında yapılacak çevre düzenlemesi ile bölge yeni bir kent parkı kazandırıyoruz. 17.000 bin m2’lik park içerisinde; 2.700 m2 bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma yerleri, çocuk oyun alanları, spor alanları bulunacak.

şırinevler kent parkı

balıklıdere’de ıslah çalışması gerçekleştiren büyükşehir belediyesi, doğal sit alanı olan dsi mülkiyetindeki 54 dönümlük alanda bölge parkı kazandırıyor. bölgenin cazibe merkezi haline gelecek şirinevler bölge parkı, hizmete açıldığında bölge sakinlerine yeni bir nefes olacak.

fevziye parkı

mollaarap mahallemizde bulunan ve 12.506 m2’lik arazi üzerine kazandıracağımız fevziye parkı; peyzaj alanları, sosyal tesisi, yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı, tescilli dans pisti ve süs havuzu ile hemşehrilerimizin doğayla ve sevdikleriyle buluştuğu bir mekan olacak.

yıldırım çocuk köyü

cumalıkızık orman parkı’nın yeni etabına kazandıracağımız çocuk köyü ile çocuklara şehir hayatı içerisinde kendileri için özel olarak hazırlanmış açık bir alanda gerçek bir köy ortamı hissiyatını yaşatmak ve aileleri ile birlikte daha kaliteli zaman geçirmelerini hedefliyoruz. hayata geçireceğimiz proje ile çocuklarımız eğlenerek öğrenecek, doğayı ve çevreyi deneyimleyerek daha yakından tanıma şansı yakalayacak. çocukların takım çalışmasını ve birlikte eğlenme becerilerini deneyimleyeceği projede; çocuk oyun alanı, hayvan çiftliği, piknik alanı, macera alanı ve keşif alanı bulunacak.

cumalıkızık sıfır atık köyü

unesco dünya mirası listesi’nde yer alan cumalıkızık köyü’müzü ‘burada her şey doğaya dönüyor’ sloganıyla sıfır atık köyüne dönüştürüyoruz. proje kapsamında, işletmelerden ve hanelerden toplanılan tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüştürülüyor. köyün turistik noktalarına ve işletmelere yerleştirilen ambalaj atığı toplama ekipmanları ile tüm ambalajlar toplanarak karapınar’da bulunan yıldırım belediyesi ambalaj atığı toplama ve ayrıştırma tesisi’nde kategorilerine göre ayrıştırılarak geri kazanım tesislerine gönderiliyor ve ekonomiye yeniden kazandırılması sağlanıyor. ayrıca işletmelerden çıkan gıda atıkları toplanarak mama üretim tesisi’ne getiriliyor ve can dostlar için kedi köpek mamasına dönüştürülerek, başta yıldırım hayvan barınağı olmak üzere ilçedeki odak noktalarına ve sokak hayvanlarına ulaştırılıyor.

cumalıkızık manej alanı

ilçemize kazandıracağımız cumalıkızık manej alanı’nda; manej, at barınağı, yeşil alan, spor aletleri, otopark ve sosyal tesis bulunacak. tamamlandığında yıldırımlı çocukların binicilik eğitimi alabileceği bir mekân haline gelecek yer 26.000 m2’lik alandan oluşuyor.

hünkar korusu

sunum ekranında proje render videosu gösterilecek

içerisinde anıtsal yapı olarak hüsamettin tekke cami’nin de bulunduğu mollaarap mahallesi’ndeki 35.200 m2’lik alanda gerçekleşen toprak kayması sonucunda bölge yapılaşmaya kapatılarak rekreasyon alanı ilan edildi. çınarönü rezerv konutları ile birlikte bölge tamamen boşaltılarak 50.000 m2’lik bir kent korusu oluşturuyoruz.

zeyniler seyir terası

reşat nuri güntekin’in çalıkuşu romanına esin kaynağı olan, doğal güzellikleri ve yürüyüş parkurları ile doğaseverleri ağırlayan zeyniler’de, yıldırım’ı ve bursa’yı kuşbakışı görmek isteyen hemşehrilerimiz için zeyniler seyir terası yapıyoruz. uludağ’ın yamaçlarında kurulu zeyniler köyümüzün turizm pastasındaki payını daha da artırmak adına çalışmalar gerçekleştireceğiz.

dere ıslah çalışmaları

dere ıslah çalışmaları ile hem dere taşkın alanlarını düzenliyoruz hem de peyzaj çalışmalarıyla birlikte kentimize yeni yaşam alanları ve parklar kazandırıyoruz.

• gökdere deresi

• deliçay deresi

• koca balıklı deresi

• samanlı cenup kanalı

• hacivat deresi

 

enerji verimliliği ofisi

ilçemizde enerji verimliliğini ve kullanımı konusunda bilinci artırmak amacıyla bu konudaki çalışmaları ve projeleri tek çatı altında toplayacağız. kurulacak ofisle evlerde ve işyerlerinde yapılabilecek akıllı sistemler vatandaşlara tanıtılacak ve okul çağındaki çocuklara enerji verimliliği üzerine eğitimler verilecek. temel enerji verimliliği uygulamaları ve buna uygun projelerin teşvik edilmesi gibi konularda çalışacak olan enerji verimliliği ofisi ile daha

güzel, daha temiz bir yıldırım amaçlıyoruz.

güneş enerjisi santrali

kuracağımız enerji santrali ile belediyemizin ve tesislerimizin tüm elektrik ihtiyacını yeşil enerji ile sağlayacağız. hem çevremize hem de ekonomimize katkı sağlayacağız.

sağlık ve spor ile parlayan yıldırım

• 9 adet tamamlanan aile sağlığı merkezi

• 3 adet çalışmaları devam eden aile sağlığı merkezi

• 5 adet 112 acil sağlık merkezi

• 20 spor tesisi

• 3.400 kazanılan madalya

• 197 kupa

Naim süleymanoğlu spor kompleksi filmi izlettirilecek

yeni dönemde şehrimizi sağlık ve spor alanında parlatmak için hangi projelere imza atacağız

Aile sağlığı merkezleri

• hacivat aile sağlığı merkezi

yıldırım’da sağlık alanında ihtiyaç duyulan yatırımlardan olan aile sağlığı merkezlerinin sayısını artırmaya gayret ediyoruz. 250 m2 taban alanına sahip olacak 2 katlı aile sağlığı merkezinde muayene odaları, laboratuvar, gebe izleme ve aşı birimi ile ortak kullanım birimleri bulunacak.

• değirmenönü aile sağlığı merkezi

500 m2’lik kullanım alanına sahip değirmenönü aile sağlığı merkezi’nde laboratuvar, engelli muayene odası, muayene odaları, gebe izleme ve aşı birimi ile ortak kullanım birimleri yer alacak.

 

• emirsultan aile sağlığı merkezi

en değerli hazinemiz olan sağlığımız için çalışmaya devam ediyoruz. bu kapsamda 5 aile hekimli merkezimizi ilçemize kazandıracağız. emirsultan aile sağlığı merkezimiz ile hemşehrilerimize hızlı tedavi ve muayene imkânı sunmaya devam edeceğiz.

 

• çelebi mehmet aile sağlığı merkezi

çelebi mehmet mahallesi’ne hemşehrilerimize hızlı tedavi ve muayene imkânı sunacağımız bir aile sağlığı merkezi kazandırıyoruz. 250 m2 taban alanından oluşacak 2 katlı merkez açıldığında bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

 

piremir gençlik ve spor merkezi

gençlik ve spor bakanlığımızın desteğiyle spor yatırımlarımızın yeni halkası olan piremir gençlik ve spor merkezi’ni ilçemize kazandırıyoruz. yakın zamanda inşaat çalışmalarının başlayacağı 2.600 m2’lik tesiste; halı saha, antrenman salonları ve idari ofisler bulunacak.

kadıyayla kamp merkezi

birbirinden farklı sportif ve kültürel faaliyetlerin yer alacağı kadıyayla gençlik ve spor merkezimizi gençlerimizin hizmetine sunacağız. 2.000 m2 kapalı alan ve açık kamp alanlarının yer alacağı bölge gençlerin yeni buluşma noktası olacak.

yunus emre spor kompleksi renovasyonu

yunus emre spor kompleksi’ni sil baştan yenileyerek daha modern, konforlu ve çok amaçlı bir komplekse dönüştürüyoruz. olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, kapalı halı sahası, yürüyüş yolları, spor eğitim merkezleri ile dört dörtlük bir spor kompleksi olacak tesis renovasyon çalışmaları sonrasında spor kenti yıldırım’a değer katacak.

hoca taşkın gençlik ve spor merkezi

gençlerimiz için okul dışı öğrenme ortamlarını hizmete açarak zamanlarını değerlendirebilecekleri nezih ve kaliteli mekanları hayata geçiriyoruz. hocataşkın gençlik ve spor merkezi ile gençlerimizi uzman eğitmenler gözetiminde sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmeyi ve onlara rehberlik yapmayı hedefliyoruz.

Gökdere tenis kortları

yıldırım’da spor altyapısının zenginleşmesine katkı sağlarken ilçeye farklı branşlarda nitelikli tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. gökdere’ye kazandırılacak ve spora ilgi duyan her yaş grubundan vatandaşın faydalanacağı tenis kortu, ilçenin cazibe merkezlerinden biri olacak.

Naim süleymanoğlu kapalı tenis kortu

önceliğimiz gençlerimiz, önceliğimiz geleceğimiz’ diyerek spora, sporcuya yatırım yapmaya devam ediyoruz. naim süleymanoğlu spor kompleksi’ne kazandıracağımız kapalı tenis kortu ile gençlerimiz dört mevsim sporla buluşacak.

Umurbey kapalı yüzme havuzu

yüzme branşında altyapıya başarılı sporcu yetiştirmek ve yaz-kış spor okulları programları ile yüzme eğitimi almak isteyen çocukları sporla buluşturmak adına umurbey kapalı yüzme yüzme havuzu’nda renovasyon çalışması gerçekleştiriyoruz. havuz, idari bina, çok amaçlı salon, bay ve bayan duşları, giyinme odaları, antrenör ve yönetim odaları gibi alanların bulunduğu havuz; 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğinde ve 1,85 metre derinliğindedir.

Sportif yetenek tarama akademisi

ilkokul seviyesindeki çocuklar için okullarda düzenleyeceğimiz sınav niteliğindeki yetenek bulma çalışmaları ile potansiyeli olan çocukları keşfetmeyi hedefliyoruz. yatkınlığı olan çocuklarımıza atletizm, halter, futbol ve basketbol gibi branşlarda eğitimler vererek geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğimiz projemizin ilçemiz ve ülkemiz açısından ciddi başarılara kapı aralayacağına inanıyoruz.

Yaşam alanları ile parlayan yıldırım

yaşam alanlarında hangi uygulamalara imza attık

• mimar sinan çocuk kütüphanesi

• molla yegan çocuk üniversitesi

• 3 adet uyumayan kütüphane

• 5 adet kültür merkezi

• 2 adet gençlik merkezi

• 7 adet modern kapalı pazar alanı

 

yeni dönemde şehrimizi yaşam alanlarında parlatmak için hangi projelere imza atacağız

 

kaplıkaya sosyal yaşam ve alışverış merkezi

yıldırım’ın ilk alışveriş merkezi olan kaplıkaya sosyal yaşam ve alışveriş merkezi’ni ilçeye kazandırıyoruz. hizmete açılacak tesisin bünyesinde; kapalı ve açık alışveriş alanları, kapalı otopark, dinlenme alanları, kafe ve restoranlar, çocuk oyun alanları bulunacak. aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlikleri ile sadece bir alışveriş merkezi değil aynı zamanda bir yaşam merkezi olacak merkez yıldırımlıların gözde mekânı haline gelecek.

 

duaçınarı kültür ve kongre merkezi

yıldırım’a 21.000 m2’lik bir kongre ve kültür merkezi kazandırıyoruz. proje çalışmaları ve yer tahsisi tamamlanan tesiste; 850 kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik seminer salonu, 250 kişilik 2 adet nikah salonu, 2.000 m2’lik ticaret alanı, 400 araçlık otopark, kütüphane, fuaye alanı yer alıyor. tesis açıldığında ilçemizin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek.

 

aşık sümmani kültür merkezi

geçmişten günümüze taşınan anadolu’nun izlerini kültür evimizde yaşatmaya devam edeceğiz. erzurum kültür evi’nin içerisinde yer alacak toplantı salonu, restoran, çok amaçlı salon, yöresel halk dansları salonu ve idari ofisleri hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız.

 

kütüphane ve gençlik merkezleri

• yavuz selim kütüphane ve gençlık merkezi

ilçemizde sosyal yaşam alanlarında stratejik adımlar atıyoruz ve çoklu yaşam merkezlerini hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz. yavuzselim mahallesi’ne kazandıracağımız pazar alanının üst katını modern bir gençlik kütüphanesine dönüştürüyoruz. 1.200 m2’lik alana sahip kütüphane; 200 kişilik ders çalışma alanı, binlerce eseri, seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı ve toplantı odası ile kitapseverlerin yeni buluşma noktası olacak.

 

• hacivat kütüphane ve gençlık merkezi

hacivat mahallesi’nde 6.460 m2’lik alanda hayata geçireceğimiz sosyal yaşam merkezini zemin katı pazar alanı, üst katı kütüphane olacak şekilde planladık. 1.250 m2’lik alana sahip olacak kütüphanenin bünyesinde; 225 kişilik ders çalışma alanı, binlerce eseri, seminer salonu, bilgisayar eğitim laboratuvarı, toplantı odası ve kafeterya bulunacak. hacivat gençlik kütüphanesi hizmete açıldığında ilçenin değerine değer katacak.

modern kapalı pazar alanları

günlük yaşamın bir parçası olan pazar alışverişini sağlıksız ortamlardan modern mekânlara taşıyoruz. mevcut pazaryerlerimizi de ilçemize yakışır hale getiriyoruz. hemşehrilerimizin güvenli ve hijyenik ortamda alışverişlerini yapabileceği kapalı pazar alanlarının sayısını artıracağız.

 

• şükraniye modern kapalı pazar alanı

• beyazıt modern kapalı pazar alanı

• eğitim mahallesi modern kapalı pazar alanı

• ertuğrulgazi modern kapalı pazar alanı

• değirmenlikızık modern kapalı pazar alanı

• esenevler modern kapalı pazar alanı

• hocataşkın modern kapalı pazar alanı

 

• yavuz selim modern kapalı pazar alanı

sunum ekranında proje render videosu gösterilecek

ilçemize kazandırdığımız modern pazar alanlarının sayısını artırmaya devam ediyoruz. yavuzselim kapalı pazar alanı’nda zemin katta 234 adet pazar tezgâhı yer alacak. üst katında ise kütüphane, kafeterya, bilgisayar odası, çocuklar için okuma ve çalışma alanı, toplantı odası ve sosyal alan yer alacak.

 

• hacivat modern kapalı pazar alanı

6.460 m2’lik alan üzerine projelendirdiğimiz pazar alanımız 130 adet pazar tezgahından oluşurken içerisindeki kütüphane ve otopark gibi pek çok donatıyı da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

 

• değirmenönü modern kapalı pazar alanı

ilçemize kazandırmış olduğumuz modern kapalı pazar alanlarına yenilerini eklemeye devam edeceğiz. değirmenönü mevkiinde yaklaşık 2.500 m2’lik alan üzerine inşa edeceğimiz yeni pazar alanımız, pazar olarak kullanılmadığı günlerde de hemşehrilerimize sosyal alanları ile hizmet vermeye devam edecek.

 

• kazım karabekır modern kapalı pazar alanı

ilçemizde yeni pazar alanlarını modernize etmeye ve yaşam alanı oluşturmaya devam ediyoruz. 8016 m2’lik alan içerisinde 190 adet pazar tezgâhı, spor alanları ve

otoparkı hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız.

 

sosyal beledıyecılıkle parlayan yıldırım

 

sosyal belediyecilik alanında hangi uygulamalara imza attık

• 4.000 kişilik değirmen gençlik ekibi

• yıllık 170.000 kişiye sosyal yardım desteği

• 8.000 özel gereksinimli öğrenciye eğitim

• yeni yuvasına kavuşan 3.000 can dostu

 

yeni dönemde şehrimizi sosyal belediyecilik alanında parlatmak için hangi projelere imza atacağız

 

yıldırım sosyal destek merkezi

sosyal destek hizmetlerimizi tek merkezden daha etkin yürütmek için yıldırım sosyal destek merkezi’ni inşa ediyoruz. mesleki gelişim kursları, yoksullukla mücadele, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, engelliler birimi ve tüm hizmetlerimizi tek bir kampüsten yönetmeyi hedefliyoruz.

 

veteriner hizmetleri

yıldırım hayvan barınağı’nı sil baştan yenileyerek can dostlarımızın imkanlarını iyileştireceğiz.

 

can dostlar pati parkı

hayvan sahiplerinin evcil hayvanlarını rahat bir şekilde, kimseyi rahatsız etmeden gezdirebilecekleri, evcil hayvanlara özel ‘pati park’ kuruyoruz. şehrin kalabalığı içerisinde hayvanlarını gezdirecek yer bulmakta zorlanan hayvanseverler, belediyemizin kuracağı ‘pati park’larda evcil hayvanlarını rahatça gezdirme fırsatı bulacak. bu park evcil hayvanlara eğitim ve aktivite imkanı sunan donanımlara sahip olacak.

 

up kafe

ilçemizde uygulamaya alacağımız bu projemizle down sendromlu gençlerimiz haftanın yedi günü vardiyalı olarak çalışabilecek. “down” kelimesinin aksine pozitif gelişimi vurgulamak amacıyla “up kafe” olarak isimlendireceğimiz bu mekânımızda tüm süreçler gençlerimiz tarafından yürütülecek. bu proje onlara doğru iletişim tekniklerini öğretirken, sosyal yaşam

içerisinde benliklerini görünür kılacak.

 

yıldırım kart

 

ilçemiz sınırlarında ikamet eden ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yıldırım destek kartı hizmeti veriyoruz.

 

yıldırım eğıtime destek akademisi

yıldırım eğitime destek akademisi ile öğrencilerimizi merkezi sınavlara ücretsiz hazırlıyoruz. ücretsiz deneme sınavları, ücretsiz üniversite hazırlık setleri, şehir içi ve şehir dışı kültürel turlar, tercih danışmanlığı ve kariyer danışmanlığı ile eğitimin her alanında gençlerimize katkı sunmaya devam edeceğiz.

 

engelsız park ve yaşam merkezi

herkes için belediyecilik anlayışı ile hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu her anında yanlarında olacak bir anlayışla sosyal destek hizmetlerimizi güçlendiriyoruz. hizmete açacağımız sosyal destek merkezinde hemşehrilerimizin ve kentimizin sosyal altyapısını güçlendirecek faaliyetler ve projeler üreterek; kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar ve özel gereksinimli bireylerden oluşan dezavantajlı grupları sosyal yaşama entegre edecek sosyal projeler üreteceğiz.

 

sosyal destek projeleri (büyükşehir)

16.000 öğrenciye burs desteği (burskoop)

sporcu gençlere burs desteği

şehir dışında okuyan öğrencilere seyahat bileti desteği

öğrencilere aylık 600 ₺ kantin desteği

yaşlılara evde destek projesi (yedep)

emeklilerimiz için ikramiye, ulaşım ve sosyal tesislerde indirim

 

parlayan yıldırım ile bizi nasıl bir gelecek bekliyor

 

• kentsel dönüşümle dirençli bir şehir oluşturacağız

 

• yeni ve yenilenen yollarımızla sevdiklerimize hızlı ve güvenle ulaşmanın yollarını açacağız

 

• yeni eğitim imkanları ve mekanlarıyla kendimizi geliştirmenin ve gerçekleştirmenin hazzını yaşayacağız.

 

• sosyal yaşam alanlarıyla sevdiklerimizle birlikte nitelikli vakit geçirebileceğimiz huzur veren mekanlar üreteceğiz.

 

• yeşil ve teknoloji yatırımlarıyla hem doğamızı koruyacak hem de gençlerimizin geleceğini inşa edeceğiz.

 

• kültür ve sanat projeleriyle bu kentin her bir değerine karşı aidiyet hissimizi artıracağız.

 

• yarınlarımız için donanımlı, modern, mutlu, güçlü, insan odaklı ve parlayan bir yıldırım inşa edeceğiz.

 

 

gece gündüz demeden

tüm imkanlarımızla

tüm kurumlarımızla

yıldırıma yeni yatırımlar ve yeni ufuklar kazandıracağız

köklü tarihi ve muhteşem insanları ile yıldırım parlayacak

yıldırımlılar mutlu olacak

 

HABER: ŞERİFEÖZ

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.