Yunan basını: Türkiye’nin başarılı manevraları meyvesini verdi

Yunan basını: Türkiye’nin başarılı manevraları meyvesini verdi
Yayınlama: 16.07.2023 13:36:00
A+
A-

Başkan Erdoğan’ın NATO Zirvesi’ndeki ‘galibiyetini’ inceleyen Yunan gazetesi “Batı, Türkiye’yi ‘yeri doldurulamaz’ olarak görüyor. Türkiye’nin başarılı manevraları meyvelerini verdi” diyerek Türkiye’nin kazanımlarını bir bir sıraladı.

Yunanistan, günlerdir Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile başbakanları Kiryakos Miçotakis’in Lityvanya’nı başkenti Vilnius’taki görüşmesini bekliyordu. NATO Zirvesi kapsamında gerçekleşen görüşmenin iki taraf için de çok olumlu geçtiği bildirildi.

Yunan basınında ise günlerdir zirvedeki görüşmenin detayları analiz ediliyor. Yunanistan’ın savunma gazetelerinden Defence Point’te ise dikkat çeken bir analiz yayımlandı.

TÜRKİYE İÇİN MAĞLUBİYET YOK

“Hüsnükuruntu! Türkiye için mağlubiyet yok’ başlıklı haberde “İki şey merak ediliyor Yunanistan ve Türkiye kazandı mı yoksa kaybetti mi?” sorusu soruldu.

Analizde, “Batı için Türkiye hala ‘yeri doldurulamaz’ olarak görülmekte” sözlerine yer verildi. Yenilginin söz konusu dahi olmadığına dikkat çekildi.

BAŞARILI BİR TÜRK MANEVRASI

Türkiye’nin istediklerini alabilmek için güzel hamleler yaptığını ifade eden gazete, “Bunun neden bir kayıp olduğunu ifade ediyorsunuz ki bu başarılı bir Türk manevrası” dedi.

Bunun yanı sıra dengelerin oturduğu düzende Türkiye’nin ne yönde olacağına ya da nasıl bir politika izleyeceğine de yine kendisinin karar vereceğine dikkat çekildi.

Haberde “Avrupa’nın en değiştirilmez hukuk kültürüne sahip İsveç’in mevzuatını değiştirmeye ikna eden Türkiye mi kaybetti? Biri bunu Türkiye’ye söyleme cesaretinde bulunabildi mi? Savunma sanayiini gelişirmek için sözler alan Türkiye mi kaybetti?” denildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.