110 yıllık tabloya böyle zarar verdiler

110 yıllık tabloya böyle zarar verdiler
Yayınlama: 11.03.2024 09:00:11
A+
A-

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nin bir İsrailli silah firmasına silah desteği vermesi, Filistinli protesto gruplarını harekete geçirdi. Filistinli, üniversitede sergilenen ve Filistin’de Yahudilerin 1917 yılında devlet kurmasına öncülük edecek deklarasyonu imzalayan Arthur James Balfour’un 110 yıllık tablosuna saldırdı.

Portrede bulunan Arthur James Balfour, Filistin’de Yahudilerin 1917 yılında devlet kurmasına öncülük edecek deklarasyonu imzalamıştı.

Palestine Action isimli sivil toplum kuruluşundan bir aktivist, Cambridge Üniversitesi’nin en zengin kurucu koleji olan Trinity College’da, Lord Balfour’un 1914 tarihli bir tablosunu sprey boyayla boyadı ve ardından maket bıçağıyla kesti.

Trinity College, İsrail ordusunun kullandığı insansız hava araçlarının ve kara konuşlu ekipmanların yüzde 85’ini üreten İsrail’in en büyük silah şirketine 78 bin dolar yatırım yaptı.

Balfour deklarasyonu, İngiltere’nin Filistin topraklarındaki Yahudiler için ulusal bir yurt oluşturma niyetini açıkladığı, İngiliz Dışişleri Bakanı Arthur Balfour tarafından yazılan bir mektup.

Bu belge, Yahudi halkının Filistin’de ulusal bir yurt kurma hakkına resmi destek veren önemli bir adım olurken, İsrail’in kuruluş sürecinde önemli bir rol oynadı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.