ABD’den Türkiye’deki şirketlerine saldırı uyarısı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yayımladığı güvenlik uyarısında, Türkiye genelinde Amerikan şirketlerine karşı protesto eylemi ve saldırı olasılığına karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

ABD’den Türkiye’deki şirketlerine saldırı uyarısı
Yayınlama: 09.11.2023 13:04:47
A+
A-

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yayımladığı yazılı uyarıda, “ABD dış politikasını eleştiren gösterilerin yanısıra Amerikan şirketlerinin boykot edilmesi çağrılarının da sürmesi bekleniyor. Büyük kalabalıkların toplanması; daha fazla polisin görevlendirilmesine, yolların kapanmasına ve trafiğin aksamasına neden olabilir. Barışçı olması amaçlananlar dahil her türlü gösteriye şiddet karışabilir. Türkiye’de tanınmış Amerikan kafe ve fast food zincirlerine karşı düzenlenen son protesto eylemleri, bu işletmelerde aksamalara yol açmış ve vandalizm, maddi hasar ve yaralanmalarla sonuçlanmıştı.” denildi.

Türkiye genelini kapsayan uyarıda, Amerika ve İsrail ile bağdaştırılan mekanlarda dikkatli olunması, kamuya açık alanlarda dikkat çekici davranışlardan kaçınılması, protesto gösterilerinin olduğu ortamlardan uzak durulması, etrafta olup bitenlerden haberdar olunması ve son gelişmeler için yerel basının izlenmesi tavsiye edildi.

İsrail’in Gazze’deki katliamlarından dolayı belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail ve ABD menşeili markaları boykot kararı almıştı. Bazı münferit olaylarda ise, İsrail ve ABD’li markaların dükkanlarına saldırılar olmuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.