Apple 2016’dan bu yana en sert düşüşü yaşıyor!

Apple, iPhone satışlarının yavaşlamasıyla 2016’dan bu yana en büyük üçüncü çeyrek gelir düşüşüne doğru ilerliyor. ABD’li şirket toplam çeyrek gelirinde yüzde 1,6’lık bir düşüş yaşıyor.

Apple 2016’dan bu yana en sert düşüşü yaşıyor!
Yayınlama: 03.08.2023 20:15:33
A+
A-

Refinitiv’e göre, dünyanın en değerli firması Perşembe günü Büyük Teknoloji kazançlarını tamamlayacak ve toplam çeyrek gelirinde %1,6’lık bir düşüşle 2016’dan bu yana üçüncü çeyrek gelirindeki en sert düşüşü yaşayacak.

Visible Alpha’nın anketine katılan 24 analiste göre iPhone satışları bu dönemde %2’den fazla düşerken, bir yıl önceki %3’e yakın artış ve Mart ayında sona eren çeyrekte %1,5’lik yükseliş kaydedildi.

TECHnalysis Research’ün kurucusu Bob O’Donnell, “Apple genel makroekonomik trendlere karşı bağışık değil ve bir süre daha (akıllı telefon sektörünün) hızını belirlemeye devam edecek,” dedi.

APPLE’IN GELİRLERİNİ ARTIRMASI İPHONE 15 VE YAPAY ZEKAYA BAĞLI

Önümüzdeki ay piyasaya çıkması beklenen ve bazı modellerinde evrensel olarak daha çok kabul gören USB-C bağlantı noktasını kullanacak olan yeni iPhone 15 ile ilgili ayrıntılar sayesinde iPhone satışlarının Temmuz-Eylül çeyreğinde küçük bir artış gösterebileceğini söyleyen analistler, bu dönem için karışık bir sonuç tablosu öngörüyor.

Reuters’in aktardığı bilgilere göre, Apple geleneksel olarak üç aylık görünüm sunmuyor, ancak analistler şirketin gelecek ürünlerini geliştirmek için yapay zekayı nasıl kullandığını ayrıntılı olarak açıklamasını bekliyor.

Well Fargo analistleri bir araştırma notunda, “Apple’ın yapay zeka hedeflerine ilişkin güncellenmiş yorumlarının odak noktası olmasını bekliyoruz,” dedi ve teknolojiyle ilgili herhangi bir yorumun hisseyi artırabileceğini ekledi.

IPHONE SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Analistler, iPhone satışlarındaki zayıflığın büyük kısmının, gelirin %6 düşeceği Amerika kıtasından kaynaklanmasının beklendiğini söyledi. Apple’ın üçüncü en büyük pazarı olan Çin’deki satışların, şirketin ülkedeki Android rakiplerinden daha iyi performans göstermesine rağmen, dengesiz ekonomik toparlanma nedeniyle yatay seyretmesi bekleniyor.

Pazar araştırma firması International Data Corp’a göre, Çin’e yapılan toplam akıllı telefon sevkiyatı ikinci çeyrekte %2,1 azaldı.

Refinitiv verilerine göre Mac ve iPad satışlarının sırasıyla %10,6 ve %11,2 oranında düşmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.