Bakan Bayraktar tarih verdi!

Bakan Bayraktar tarih verdi!
Yayınlama: 31.07.2023 11:09:01
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide 21 yılda çok önemli reformlar yapıldığını belirterek, “Enerjide rota tam bağımsızlık” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  enerjide yapılacak reformlara ilişkin çok önemli detaylar paylaştı.

Bakan Bayraktar’ın açıklamalarından satır başları:

ENERJİDE 21 YILDA ÇOK ÖNEMLİ REFORMLAR YAPILDI

AK Parti iktidarları döneminde 21 yılda temelde 2 hususa dönük politikalar geliştirdik. Bunlarda bir tanesi artan talebi karşılamak. Yani arz güvenliğimizi karşılamak ve Türkiye’nin elektrik ile doğalgaz talebi geçtiğimiz 21 yıl içinde 3 katına çıktı.

Diğer bir husus ise enerjide maalesef dışa bağımlılığımız var. Bunu azaltmak ile alakalı politikalarımız bu 2 temel husus çerçevesinde şekillendi. Ve enerjide 21 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çok önemli devrim niteliğinde adımlar atıldı, reformalar gerçekleştirildi. Bu dönemi 2 bölüme ayıracak olursak 2002-2016 arası ve 1. dönüşüm dönemi adını verebileceğimiz dönemde piyasa reformlarıyla enerji piyasalarının yönünü değiştirdik. Devletin rolü burada politika yapıcı, düzenleme tarafına piyasa gözetim tarafına kayarken ve kamu finansmanı farklı alanlara yönlendirilirken özel sektörün hem yabancı hem yerli yatırımcının oyuncu olduğu zamandı.

ENERJİDE ROTA “TAM BAĞIMSIZLIK”

Kendi sondaj ve sismik gemilerimizle devam ediyoruz.

Bütün bu 3 hususla alakalı milli enerji 2.0’da yeni dönemde ne var? Önümüzdeki 2023 – 2053 dönemindeki hedeflerimizden bir tanesi yenilenebilir enerji. Bunu ekonomiye kazandırmak istiyoruz. İkinci husus enerjiyi daha verimli kullanır hale gelmemiz lazım. Üçüncü alan nükleer enerji. Mutlaka nükleerin bizim enerji sepetimizin içinde yer alması gerekiyor. Dördüncü husus doğal gaz ve petrol.

Yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sıradayız.

KÖRFEZ ÜLKELERİYLE ENERJİ ANLAŞMASI

29,7 milyar dolar enerji anlaşması imzalandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.