Bosna Hersek Başbakanı Tahir Lendo Bursa’da!

Bosna Hersek Başbakanı Tahir Lendo ve beraberindeki heyet, Bursa’ya gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında BALKAN TÜRKSİAD’ı ziyaret etti.

Bosna Hersek Başbakanı Tahir Lendo Bursa’da!
Yayınlama: 24.01.2024 18:09:41
A+
A-

Bosna Hersek Başbakanı Tahir Lendo ve beraberindeki heyet, Bursa’ya gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında BALKAN TÜRKSİAD’ı ziyaret etti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığı bu önemli ziyarette, Orta Bosna Kanton Başbakanı Tahir Lendo ve Meclis Başkanı Drazen Matisic’in yanı sıra 8 Bakan da hazır bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baha Boztekin, 13 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin ve Balkanların geleceğini bir araya getirme, iş dünyasını güçlendirme ve bölge ülkeleri arasında işbirliğini teşvik etme amacıyla faaliyet gösteren derneklerinin çalışmalarını anlattı.

Boztekin, Türk ve Balkan iş dünyasının bir araya gelerek güçlü işbirliklerine imza attığına vurgu yaparak, derneklerinin bu sürece önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Bosna Hersek Orta Bosna Kanton Başbakanı Tahir Lendo, toplantının başında BALKAN TÜRKSİAD’ a sıcak karşılaması için teşekkürlerini iletti. Ziyaret kapsamında gerçekleşen toplantılarda, Bosna-Hersek ve Türkiye’nin ekonomik işbirliği potansiyeli masaya yatırıldı.

Denizbank Geçmiş Dönem Bölge Müdürü Burak Bozkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Balkanlarla olan dış ticaret ilişkilerini değerlendirdi. Bozkaya, pandemi etkisiyle dış ticaret hacminin arttığını belirterek, Bursa’nın bu süreçteki önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’deki mevduat büyüklüğüne bakıldığında Bursa’nın önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Tahir Lendo, Bursa ziyaretinin dostlukları güçlendirmenin yanı sıra, Bursa sanayisi ve iş insanlarıyla bir araya gelmenin amaçlandığını belirtti. Bosna-Hersek Orta Kanton Bakanları da ülkelerinin ekonomik kalkınmalarını anlatmak adına detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu önemli ziyaret, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek adına atılmış önemli adımlardan biri olarak kayda geçti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.