Bursa’da güven artıyor: Hırsızlıklar yarıya düştü, suçlular yakalanıyor!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa’da evden hırsızlık olaylarında yüzde 72 azalma yaşandığını, suçlu yakalama oranının ise yüzde 95’e yükseldiğini açıkladı. Vali Demirtaş, “Bursa’yı dünyanın en güvenli şehri yapmak için titizlikle çalışıyoruz. Son 1 ayda 810 kişi yakalanırken, asayiş, kaçakçılık, organize suçlar ve narkotik suçlarında büyük başarılar elde edildi” dedi.

Bursa’da güven artıyor: Hırsızlıklar yarıya düştü, suçlular yakalanıyor!
Yayınlama: 17.04.2024 12:50:03
A+
A-

Bursa Valiliği koordinesinde Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Mahmut Demirtaş, Bursa’daki asayiş olayları ve birimlerin bu olaylarla ilgili yürüttüğü güvenlik ve asayiş ile ilgili istatistikleri paylaştı.

Demirtaş, “İlk başkentimiz medeniyetlerin eşiği Bursa’nın Dünya’nın en güvenilir şehirleri arasında hak ettiği yerini alması ve Bursalı vatandaşların huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmesi hedefiyle valilik koordinesinde, kaymakamlık, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizde büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi.

Bursa’da suç oranı azaldı, suçlu yakalama oranı yükseldi

Suç olaylarında düşüş, aydınlatmada artış

Yapılan çalışmalar neticesinde 2024 yılı Mart ayı ile geçen yıl aynı dönem kıyaslandığında olay sayılarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını ifade eden Vali Demirtaş, “Bunun yanında aydınlatma oranlarımız da artış göstermiştir. Asayiş oranlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21’lik azalma yaşanmış olup, suçları aydınlatma oranı yüzde 85’ten yüzde 95’e ulaşmıştır” dedi.

Hırsızlıklar yarıya düştü

Demirtaş, hırsızlık olaylarında da büyük bir düşüş yaşandığını vurguladı. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 72’lik azalma yaşanırken, aydınlatma oranı ise yüzde 84’ten yüzde 95’e ulaştı. Otodan hırsızlık olaylarında ise yüzde 86’lık azalma yaşanırken, aydınlatma oranı ise yüzde 25’ten yüzde 71’e yükseldi.

Bursa’da suç oranı azaldı, suçlu yakalama oranı yükseldi

810 aranan kişi yakalandı

Son bir aylık dönemi değerlendiren Vali Demirtaş, “Aranan şahıslara yönelik yapılan operasyon ve gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde 155’i hırsızlık, 17’si dolandırıcılık, 29’u yağma, 15’i cinsel saldırı, 6’sı öldürme suçları, 5’i terör suçları, 177’si narkotik suçları, 36’sı KOM suçlar ve 370’i diğer suçlar olmak üzere toplamda 810 aranan şahıs yakalanmıştır. Bu şahısların 61’i 10 yıllık ve üzeri, 103’ü 5 ve 10 yıl arası, 646’sı ise kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslardır” diye konuştu.

Kaçakçılık ve organize suçlara darbe

Demirtaş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede de önemli adımlar atıldığını kaydetti. Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında icra edilen faaliyetler neticesinde Mart ayında 150 şahıs yakalanmış olup, yakalanan şahısların 18’i tutuklanmıştır. Başta organize suç örgütleri olmak üzere tüm kaçakçılık suçlarıyla ilgili olarak 3 planlı operasyon neticesinde 22 şahıs hakkında işlem yapılmış, bu şahıslardan 7’si tutuklanmış, 7’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 şahıs serbest bırakılmıştır.

Bursa’da suç oranı azaldı, suçlu yakalama oranı yükseldi

Uyuşturucuyla mücadelede kararlılık

Bursalıları uyuşturucu konusunda da uyaran Demirtaş, “Geleceğimizin teminatı olan kıymetli evlatlarımızı uyuşturucu belasından uzat tutmaya yönelik çalışmalarımızda kesintisiz devam etmektedir.

Bursayı kurtarmak için operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu operasyonlar sonucunda çok sayıda şüpheli adalete teslim edildi. 145 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çok sayıda uyuşturucu madde ise ele geçirilerek sokaklardan temizlendi.”

Huzur ve güven için çalışıyoruz

Bursa’daki huzur ve güven ortamını her gün daha iyiye ulaştırmanın kendilerinin en önemli görevi olduğunu belirten Demirtaş, “Bu huzurun sağlanmasında gece gündüz demeden çalışan büyük emek harcayan kaymakamlara, emniyet müdürlerine, jandarma komutanına, sahil güvenlik komutanına ve tüm kolluk görevlilerine katkıları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.