CHP bir çadır partisi değildir çıkışı!

CHP bir çadır partisi değildir çıkışı!
Yayınlama: 06.06.2023 18:54:34
A+
A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yapılan MYK toplantısında kongreler sürecinin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı. Öztrak, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yaşandığı iddia edilen gerilim hakkındaki soruyu da yanıtladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

KONGRE TAKVİMİ BUGÜN BAŞLATILDI

Öztark, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarına göre istifa etmeyi düşünüyor mu? Kılıçdaroğlu’yla Ekrem İmamoğlu arasında koltuk savaşı yaşandığı iddia ediliyor. Kurultay tarihi netleşti mi?” sorularına şu yanıtı verdi:

CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada gerçekten eşine az rastlanır bir maziye sahip olan asırlık bir partidir. Yerleşik usullere sahiptir ve bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi karar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın. Genel Başkanımız, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla, partimizin il ve ilçe başkanlarıyla, örgütümüzün kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla, tüm seçilmişlerimizle, örgütümüzle sorunlar, meseleler hakkında istişarelerde bulunur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmamak gerekir. Bugün kongreler takvimini başlatma kararını aldık. Yasal asgari süreler dikkate alınarak bu takvimi en hızlı şekilde tamamlayacağız.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.