Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya’yı kabul etti.
Yayınlama: 20.09.2023 15:20:24
A+
A-

ABD’li işadamlarının toplantısına Türkiye’nin ABD’deki en önemli iş dünyası temsilcilerinden Chobani Yogurt  kurucusu Erzincanlı iş adamı  Hamdi Ulukaya ev sahipliği yaptı.

 

Ulukaya toplantıda yaptığı konuşmada, ‘Türkiye, yetenekli bir endüstriyel temele sahip zengin bir ticaret geçmişine sahiptir ve iki ülke birlikte, ticareti ve yatırımı ilerletmek için yenilikçi düşünceyi getirebilir, aynı zamanda güvenlik, sürdürülebilirlik ve eşitsizlik çağımızın en acil küresel sorunlarıyla mücadele etmek için de çalışabilir. İyilik için bir güç ve herkes için daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek amacıyla endüstriler arası ve hükümet liderleriyle birlikte çalışan iş dünyası liderleri, bu çabalarda önemli bir rol oynuyor” dedi.

Ulukaya’nın düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruları tek tek not alırken, toplantının sonunda Ulukaya, Erdoğan’a Mevlana’dan bir söz yazılı gümüş bir tabak hediye etti.

ABD Ticaret Odası, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun (BMGK) 78. oturumu kapsamında kamunun ve özel sektörün BM’nin küresel hedeflerini gerçekleştirmek üzere vazgeçilmez rolünü vurgulamak ve kamu-özel sektör işbirliğini teşvik etmek için rekor sayıda toplantı ve etkinlik düzenliyor. Bu çabanın bir parçası olarak, Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya’nın başkanlığındaki ABD Ticaret Odası’na bağlı Amerikan-Türk İş Konseyi, ikili ticaret ve yatırım için stratejik öncelikleri ilerletmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD’li CEO’lar arasında yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.