Fondaşlar yine yaygara koparıyor!

Fondaşlar yine yaygara koparıyor!
Yayınlama: 18.07.2023 15:03:11
A+
A-

Başkan Erdoğan’ın Türkiye’ye sermaye çekmeye yönelik gerçekleştirdiği Körfez turu CHP fondaşlarınca itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Aynı güruh, Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’deki tefecilerden getirmeyi vaat ettiği 300 milyar doları övmüştü.

Seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de yaptığı ‘300 milyar dolar’ pazarlıklarını destekleyen muhalifler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez’den gelecek yatırımların önünü açan turu için yaygara kopardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında ziyaretlerine ilk ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi. Bugün Katar’a geçmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderek resmi ziyaretlerini tamamlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 ülkeyi kapsayan turunda ikili ilişkiler, savunma sanayinde iş birliği anlaşmaları, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut iş birliğinin daha da ilerletilebilmesi için anlaşmalar yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez’de yaptığı anlaşmalar sonucunda Türkiye’ye çok büyük miktarda yabancı yatırım bekleniyor.

KÖRFEZ YATIRIMLARINA KARŞILAR

Türkiye’de Başkan Erdoğan hükümetinin yaptığı her hamleye karşı çıkarak CHP seçmenini kışkırtan muhalefet medyası, Körfez turuna karşı karalama kampanyası başlattı. Suudi Arabistan Yatırım Bakanı el-Falih’in Türkiye’ye 2030’a kadar 3,3 trilyon dolarlık yatırım yapılacağını açıklaması malum kesimde rahatsızlığa neden oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı her şeye karşı çıkan CHP fondaşları, Erdoğan’ın Körfez çıkarmasını itibarsızlaştırmaya kalkarak Körfez’den gelecek büyük yatırımlar için yaygara koparmaya başladı.

Türkiye’ye yapılacak yatırımları adeta etnik sınıfına göre ayırt eden muhaliflerin sözcülüğünü yapan medya organları, “İktidar ‘sıcak para’ arayışında”, “Ekonomide çöküşe çare arıyor” başlıklarıyla hedef aldı.

İNGİLİZ’İN KİRLİ PARASINA SES YOK

Ancak aynı güruh, seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyareti için bu eleştirilerde bulunmadıkları gibi ayakta alkışladılar. Sözcü ve Cumhuriyet gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ziyaretlerini eleştiren gazeteler, Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretine tam destek vermişti.

Kılıçdaroğlu ise Londra’da 300 milyar dolar yatırım için pazarlıklarda bulunduğunu söyleyerek, “Ben Londra’ya gittim. Temiz para var, fonlar var. Fonlarla görüştüm. 300 milyar dolar beş yıl içinde Türkiye’ye gelecek ve yatırım yapılacak.” açıklamasında bulunmuştu. Siyonist tefeci sermaye gruplarıyla temas kuran Kılıçdaroğlu, “Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 trilyon dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin” demişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.