İngiltere’de sağlık sistemi çöktü: Sadece ölümcül durumlarda gelin uyarısı

İngiltere derin bir sağlık krizi içinde. Ülkede ambulans çalışanları yeni bir greve hazırlanırken NHS sadece hayati öneme sahip durumlarda acil numaraların aranması çağrısında bulundu.

İngiltere’de sağlık sistemi çöktü: Sadece ölümcül durumlarda gelin uyarısı
Yayınlama: 11.01.2023 13:09:38
A+
A-

İngiltere’de sağlık sistemi derin bir krizle karşı karşıya. Ülkede ambulans çalışanları yeni bir greve hazırlanırken, Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) sadece hayati öneme sahip durumlarda acil numaraların aranması çağrısında bulundu.

BİNLERCE ÇALIŞAN GREVDE

Greve ambulans görevlilerinin dışında, çağrı merkezi ve kontrol odası çalışanlar da katılıyor.

Binlerce sağlık görevlisinin greve katılma nedeni daha yüksek ücret beklentisi ve sağlık sektöründeki zorlu çalışma koşulları.

Ülkede sağlık sisteminde yaşanan kriz sebebiyle acillerdeki uzun kuyruklar, personel eksikliği ve ilaçlardaki kıtlık sağlık çalışanlarını bezdirdi.

 

İngiltere'de sağlık sistemi çöktü: Sadece ölümcül durumlarda gelin uyarısı

 

Bugün başlayacak olan grev İngiltere ve Galler’deki çoğu ambulans hizmetini etkileyecek

“SADECE ÖLÜMCÜL DURUMLARDA ARAYIN”

NHS’den yapılan açıklamada “Yalnızca yaşamı tehdit eden” durumlarda acil numaraların aranması uyarısı yapıldı.

ACİLLERDE HAFTADA 500 ÖLÜM

İngiltere’de üst düzey bir sağlık yetkilisi, hafta başında yaptığı bir açıklamada, acil bakım hizmetlerindeki bekleme sürelerinin haftada 300 ila 500 ölüme neden olduğunu öne sürmüştü.

Ülkede acil tıp doktorları birliği olan Royal College of Emergency Medicine Başkanı Dr. Adrian Boyle, Times Radio’ya yaptığı açıklamada, geçen ay acil servislerde “şimdiye kadarki en uzun bekleme süresinin” kaydedildiğini söylemişti.

 

İngiltere'de sağlık sistemi çöktü: Sadece ölümcül durumlarda gelin uyarısı

 

BİNLERCE HASTA TABURCU EDİLECEK

Öte yandan NHS ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak için önümüzdeki birkaç hafta içinde binlerce hastayı bakım evlerine ve otellere taburcu etmeye başlamayı hedefliyor.

EN ZORLU KIŞ

İngiltere’de hastaların ambulans bekleme süreleri ve acil servislerdeki bekleyişi rekor seviyelere ulaşırken hastanelerdeki yüksek yatak doluluk oranlarıyla sağlık sistemi bugüne kadarki “en zorlu kışı” yaşıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş