Kahramanmaraş’ta yıkılan Ezgi apartmanı davası : Adalet arayışı devam ediyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 35 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Ezgi Apartmanı ile ilgili yargı süreci devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta yıkılan Ezgi apartmanı davası : Adalet arayışı devam ediyor
Yayınlama: 01.03.2024 09:46:23
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 35 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Ezgi Apartmanı ile ilgili yargı süreci devam ediyor.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 10 katlı Ezgi Apartmanı ile ilgili davada tutuklu sanık Mehmet Tekin, tutuksuz sanık Yakup Aktaş, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ertan Danacı ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanık Ertan Danacı, iç mekan tasarımcısı olarak binada dekorasyon işi yaptığını ve kolon kesilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu. Binanın altında bulunan pastanedeki tadilatların binanın yıkımıyla ilgisinin olmadığını iddia etti.

Fenni mesul tutuklu sanık Mehmet Tekin, iddiaları reddederek mühendislik açısından bakılmadığını belirtti ve binanın hasar gören yerinin belirlenmesine rağmen yıkılmasının nedenini anlamadığını ifade etti.

Tutuksuz sanık Yakup Aktaş, binayı depreme dayanıklı olarak yaptıklarını savunarak, proje aşamasında özel demir kullanıldığını ve binanın mühendislik standartlarına uygun olduğunu belirtti.

Müşteki Beyanları

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, binada yapılan tadilatlar ve kolon kesimi hakkında şahitlik yaptılar. Tadilat sonrası kolonun görülmediğini ve çeşitli hasarların olduğunu dile getirdiler.

Müdahil Avukatların Talepleri

Duruşmaya katılan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Ercan Demir ile Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Muhammed Burak Gül, davaya müdahil olma talebinde bulundular. Enkazda 12 gün delil nöbeti tutarak kesilen kolonun yerini tespit eden Nurgül Göksu, kaybettiği çocuklarının adaletini aradığını ve davayı sonuna kadar takip edeceğini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya sabah devam edilmesine karar verdi ve müdahillik talebini reddetti.

Müştekilerin dinlendiği duruşma bugün devam edecek ve yargı süreci devam edecek. Sanıkların iddialarına karşı müştekiler ve mahkeme tarafından delillerin incelenmesi beklenmektedir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.