Mehmet Şimşek’ten ‘KKM’den çıkılacak’ mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Sanayi Odası’nın meclis toplantısına katıldı.

Mehmet Şimşek’ten ‘KKM’den çıkılacak’ mesajı
Yayınlama: 01.02.2024 17:07:21
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Sanayi Odası’nın meclis toplantısına katıldı. Türkiye’nin Kur Korumalı Mevduat’an çıkacağını belirten Şimşek, fiyat istikrarının önemine değindi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Sanayi Odası’nın meclis toplantısına katıldı. İş insanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda kripto düzenlemesi, finans istikrarı, bütçe açığı konuları tek tek ele alındı.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Şimşek, “Yani Türk lirasına bir aylık opsiyonların ima ettiği kur oynaklığı şu anda nispeten istikrarlı ülkelere benzer bir şekilde gidiyor. Diğer bir hedefimiz Kur Korumalı Mevduat’tan çıkıştır. Bizim için önemli olan gelişmiş ülkelerdeki enflasyon trendidir. Önemli bir trend var ve bu rakamlara yansımaya başladı dost ülkelerden tedarik” ifadelerini kullandı.

Şimşek, yeni nesil bir sanayi için yatırım ve üretimin ihtiyaç duyduğu finans politikalarının önemine vurgu yaptı. “2023’te küresel ticaret aslında hiç büyümedi. Dolayısıyla bu yüzde 2-3 arası bir büyüme değerli olacak. Dezenflasyon, enflasyonda düşüş dünyada devam ediyor. Küresel olarak baktığınız zaman enflasyonun yüzde 8,1’e düşmesi öngörülüyor bu sene için.”

Fiyat istikrarının bu program önceliği olduğunu vurgulayan Şimşek, Türkiye’nin geçen yılki bütçe açığının yüzde 1.7 olduğunu belirtti. “Aralık ayındaki rakamlara bakıp ‘işte büyük bir harcama var.’ diyemeyiz, öyle bir şey yok. Bu kaynak, ihalesi yapılmış, süreci devam eden, depremle ilgili harcamalar için tahsis edilmişti ama harcamalar peyderpey oluyor.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.