Memurların maaşında 345 lira düşüş!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2 milyon memurun maaşında 345 lira azalma olacağını açıkladı.

Memurların maaşında 345 lira düşüş!
Yayınlama: 06.03.2024 17:43:49
A+
A-

Bakan Işıkhan, bu düşüşün sebebinin Anayasa Mahkemesi’nin, toplu sözleşme ikramiyesi düzenlemesini iptal etmesi olduğunu söyledi.

2 Milyon Memur Etkilenecek

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, hizmet kolunda en az yüzde 2 üye kaydeden sendikaların üyelerine aylık 538 TL ödeme yapılıyordu. 2 milyonu aşkın memur bu ödemeden faydalanıyordu.

Ancak CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucu, bu düzenleme iptal edildi. Bu iptal kararıyla birlikte 2 milyonu aşkın kamu görevlisinin aylıklarında 345 TL azalma meydana gelecek.

Bakan Işıkhan: “Memurlarımızın Kazanımını CHP Engelledi”

Bakan Işıkhan, iptal kararını eleştirerek şunları söyledi:

“Hizmet kolunda toplu sözleşme imzalama yetkisine sahip sendikaların üyelerine aylık 538 TL ikramiye veriyorduk. 2 milyonu aşkın memurumuz bu kapsamda ödemeden faydalanıyordu.

Ancak memurlarımızın bu önemli toplu sözleşme kazanımını, CHP, Anayasa Mahkemesi’ne götürmüş ve maalesef bu ödemeye ilişkin düzenleme dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Bu iptal kararıyla, ikramiyeden yararlanan 2 milyonu aşkın kamu görevlimizin aylıklarında, maalesef 345 TL azalma meydana gelecektir.

Memurlarımızın bu önemli kazanımını engellemek için CHP’nin yaptığı bu girişim son derece üzücüdür.”

Memur Sendikaları Tepkili

Memur sendikaları da Anayasa Mahkemesi’nin kararına tepki gösterdi. Kamu İşverenleri Sendikaları Konfederasyonu (KİSK) Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Bu karar, memurların alım gücünü daha da düşürecek ve onları mağdur edecektir.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da “Anayasa Mahkemesi’nin kararını kabul etmiyoruz. Bu karar, memurların emeğine saygısızlıktır.” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin Kararı Tartışma Yarattı

Anayasa Mahkemesi’nin toplu sözleşme ikramiyesi düzenlemesini iptal etmesi, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Bazı kesimler, kararın memurların alım gücünü düşüreceğini ve onları mağdur edeceğini savunurken, bazı kesimler ise kararın eşitlik ilkesi açısından doğru olduğunu savundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.