Meteoroloji’den 76 il için uyarı…

Dün yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 76 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Öte yandan Zonguldak’ta fırtına anında kameralara yansıyan bir görüntü dikkat çekerken, can kaybı haberi de geldi.

Meteoroloji’den 76 il için uyarı…
Yayınlama: 26.11.2023 15:42:45
A+
A-

Türkiye hafta sonunu fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında geçiriyor. Hava sıcaklıkları bugünden günden itibaren mevsim normalleri altına düşecek.

Meteoroloji’den ve yetkililerden son dakika hava durumu uyarıları art arda geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 81 ilde AFAD’ın teyakkuza geçtiğini bildirdi. 76 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Yurtta kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın etkili olması bekleniyor.

76İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteroroloji Genel Müdürlüğü 26 Kasım Pazar günü için 76 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

İŞTE UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce

FIRTINADA CAN KAYBI

Sinop’un Erfelek ilçesindeki Meydan köyünde aşırı fırtına tahıl ambarını devirdi. Ambarın altında bulunan Nefize Keserci yaşamını yitirdi. Olay, sabah 08.30 sıralarında Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Meydan köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nefize Keserci (77) evinin bahçesinde bir süre vakit geçirdikten sonra dinlenmek için evinin yanında bulunan tahıl ambarının altına geçti.

Bu sırada çıkan aşırı fırtına tahıl ambarını devirdi. Yaşlı kadın, tahıl ambarının altında kaldı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan tetkiklerde yaşlı kadının hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay ilgili inceleme başlatırken, savcının olay yerine gelmesi bekleniyor. Nefize Keserci’nin yalnız yaşadığı ve eşinin vefat ettiği, çocuklarının İstanbul’da yaşadığı öğrenildi.

ULUDAĞ’DA KAR, FIRTINA, TİPİ

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar yağışı, fırtına, tipi ve sis etkili oluyor. Bölgede tedbirler artırılırken, Uludağ’da kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı.

BURSA’DA DENİZLE KARA BİRLEŞTİ

Bursa’da sağanak yağış ve şiddetli fırtına hayatı felç etti. Bazı noktalarda dolu yağışı gerçekleşti. Gemlik Kurşunlu’da denizle kara birleşirken, merkez ilçelerde çatı uçmaları, ağaç ve reklam panoları devrildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.