Osmangazi Belediyesi Alemdar Mahallesi Aile Rehberlik Merkezi açıldı

Osmangazi Belediyesi Alemdar Mahallesi Aile Rehberlik Merkezi açıldı
Yayınlama: 03.05.2023 14:20:14
A+
A-

Osmangazi Belediyesi sağlıklı bireylerle güvenli bir gelecek inşaa etmek için Alemdar Aile Rehberlik Merkezi’ni Alemdar mahallesine kazandırdı.

Uzman psikolog ve aile danışmanlarının görev yapacağı rehberlik merkezi 3 görüşme odasından oluşuyor.Ayrıca Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi ile imzalanan protokol kapsamında depremzede vatandaşlar bu merkezde psikolojik destek alacak.

Alemdar Aile Rehberlik Merkezi’nin açılışına AK Parti Genel Yardımcısı ve 28. Dönem Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala,AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katılım sağladı.Program öncesinde Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.

 

 

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı konuşmaları:

”Son günlerde arka arkaya açılışta gerçekleştiriyoruz. Bazen büyük bir icraat büyük bir proje olabilir,Bazen buradagörüldüğü gibi ufak bir yapıdır fakat çok fonksiyonludur. Bu da böyle bir açılış törenidir.Osmangazi Belediyesi,Her kesime hitap eden hizmetleriyle vatandaşların taleplerine kulak vererek, günlük ihtiyaçlarını günlük dertlerini çözmeye çalışıyor. Çok şükür hangi mahalleye gitmişsek bir eserimizi bir imzamızı görüyoruz ,hangi sokağa girsek orada bir hizmetimiz vardır.Osmangazi’de Bursa’da iş üretmek için yer bulmak zor ,yer bulmak için kamulaştırma gerekir. İnsanlar bazen yalnızlaşıyor bazen kendi kendine kalıyor işte Bizler bu merkezlerde sosyolog psikolog arkadaşlarımızla onlarla birlikte oluruz onların yanında oluyoruz ve güzel bir diyaloğumuz gelişiyor vatandaşlarla ailelerle hiçbir şey oluyoruz onların derdine derman oluyoruz kimse sizin kimi oluyoruz belediyemizin bu tür sosyal projeleri de var işte burası da böyle bir merkezimiz psikologlarımız sosyologlarımız burada hizmet verecekler tabii Alemdar aile rehberlik merkezi aynı zamanda hafta sonu da Adalet Bakanlardan bizden istemiş olduğu çocuk görüşme Merkezi Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından davaları devam eden ayrılmış ayrılacak olan ailelerin gelip burada hafta sonu bir görüşme noktasında oluşturmuş oluyoruz tam Yasa ve görevleri uygun bir şekilde yapılmış iki tane kapısı olan içeride uzmanının psikoloğun bulunduğu görüşme odasının olduğu bir yapıyı burada hizmete sunmuş oluyoruz.Merkezimiz,hayırlı uğurlu olsun.”

 

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 28.Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala’nın konuşması ise şöyle; ”Açılışını yapacağımız Alemdar Rehberlik Merkezi bütün kardeşlerimize hayırlı olsun.Biz on yıl önce Aile Bakanlığı’nı kurduğumuzda itiraz edenler oldu.Bizim yaptığımız milletimize sunduğumuz beyannamelerde Aile ana başlıklardan biri olmuştur Çünkü biz biliyoruz ki aile Bir toplumun bir milletin temelidir.Aile  olmazsa millet olmaz.Bu bakımdan aileye ilişkin bazı lakırdılar duyuyorum, bazı değerlendirmeler duyuyorum .Önemsizleştirmeye  çalışan yeterli önemi vermeyenler var.Bizim için Aile en kutsal değerlerimizden biridir.O bakımdan bizim vazifemiz bir parti olarak da hükümet olarak da belediyelerimiz olarak da ailenin  gelişmesi için ne lazım geliyorsa onu yapmaktır.

Şunu da söyleyeyim En problemli alan olarak görülen yurt dışında da biz yine AK Parti hükümetleri olarak değerli kardeşlerim bütün büyükelçiliklerde ve konsolosluklarda ateşelik ve Müşavirlik imkanını da aile için getirdik.
Yedi buçuk milyona yakın kardeşimizin aile hizmeti alabilmesini sağlamak için ya da diğer konularda da hizmet almalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz Nitekim orada da şimdi seçim sonuçlarına bakıyorum daha önceki dönemlere göre Allah’ın izniyle orada da katılımda ciddi bir artış var milletimizin yurt dışında da içerideki seçimlere yurt dışında yaşayan Vatandaşlarımızın da ilgisi çok daha fazla ve artıyor arttı ve öyle devam ediyor.Değerli kardeşlerim Siz istikrarla Cumhurbaşkanımızın arkasında durun,hizmeti bizden bekleyin.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.