Nilüfer’de 22. Uluslararası Spor Şenlikleri heyecanla başladı

20 bin öğrencinin katılacağı şenliklerde, 24 branşta bir ay boyunca spor müsabakaları ve gösteriler düzenlenecek.

Nilüfer’de 22. Uluslararası Spor Şenlikleri heyecanla başladı
Yayınlama: 17.04.2024 16:45:07
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 22’ncisini düzenlediği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, görkemli bir törenle başladı. 20 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında sürecek şenliklere, Nilüfer’deki öğrencilerin yanı sıra Türkiye’nin ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler de katılacak.

Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak

Açılış töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Bulgaristan Konsolosu Momchil Rusinov, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altınok ve Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür ile yüzlerce öğrenci yer aldı.

Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir:

“Geçen yıl deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen spor şenliklerimiz, sporun kenti Nilüfer’e çok yakışıyor. Amacımız, çocuklara sporu sevdirmek, onları centilmenlik ruhuyla buluşturmak, hem rekabeti hem de dayanışmayı öğretmek.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

“Hedefimiz, spor şenliklerinin Bursa’nın 17 ilçesinde de düzenlenmesini sağlamak.”

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altınok:

“20 yılı aşkın süren bir şenliğe sahibiz. Kurumsallaşmış dev bir organizasyon. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Bu şenlikler öğrencilerimizin başarılarına olumlu katkı yapacaktır.”

Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak

Törende ayrıca;

Özel eğitim okulu öğrencilerinin işaret diliyle eşlik ettiği İstiklal Marşı okundu. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Özlem Yılmaz bir konuşma yaptı. Anaokulu, ilkokul, özel eğitim meslek okulu ve lise düzeyindeki çeşitli okullardan öğrencilerin gerçekleştirdiği halk oyunları, cimnastik, spor ve dans gösterileri ilgiyle izlendi.

Sporun kalbi bir ay boyunca Nilüfer’de atacak

Şenlik programında yer alan 24 branşta; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, masa tenisi, badminton, güreş, judo, tekvando, karate, okçuluk, atıcılık, atletizm, yüzme, cimnastik, aerobik, bocce, bowling, futsal, satranç, go ve e-spor müsabakaları düzenlenecek.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.