TBMM’de DEM Parti’nin “Kürdistan” Tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak görülen DEM Parti’nin Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in “Kürdistan diyoruz, diyeceğiz.

TBMM’de DEM Parti’nin “Kürdistan” Tartışması
Yayınlama: 26.01.2024 10:32:06
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak görülen DEM Parti’nin Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’in “Kürdistan diyoruz, diyeceğiz. Kürdistan bir hakikattir” şeklindeki ifadeleri tartışmalara yol açtı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Genel Kurul’da zaman zaman “Kürdistan” ifadelerinin kullanıldığına dikkat çekerek, “Sonu Kürdistan değil kabristan oldu” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Baykan’ın ardından söz alan Koçyiğit ise “Kürdistan demeye devam edeceğiz” diyerek, bu ifadenin bir hakikat olduğunu savundu.

Ancak, Koçyiğit’in sözleri TBMM sıralarından sert tepkiler aldı. Meclis Başkanvekili Celal Adan, Koçyiğit’i uyararak, Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasa’ya aykırı tanımlamalar yapmanın yasaklandığını belirtti. Adan, Türkiye sınırları içerisinde “Kürdistan” diye bir yerin olmadığını vurguladı.

Bu gelişmeler, TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti’nin “Kürdistan” ifadesinin tartışmalara yol açtığı ve hükümet partisi AK Parti ile muhalefet partileri arasında gerilime neden olduğunu gösteriyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.