Türk esnafla Çinli arama-kurtarma ekibinin ilginç diyaloğu! O anlar Çin televizyonunda yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arama-kurtarma çalışmaları için ülkemize gelen Çinli ekibin bir üyesi Türk esnafla yaşadığı ilginç anları anlattı. Çin televizyonundan Çinli görevli ve Türk esnaf arasındaki görüntüler tüm dünyaya yayıldı. Bir dükkandan yiyecek alırken esnafın verdiği parayı reddettiğini ifade eden Çinli görevli, “Parayı almazsan, yemeği kabul etmeyeceğim. Bırakın burayı memleketimiz Çin’de bedavaya bir şeyler almıyoruz.” dediğini aktardı.

Türk esnafla Çinli arama-kurtarma ekibinin ilginç diyaloğu! O anlar Çin televizyonunda yayınlandı
Yayınlama: 25.02.2023 16:41:08
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezlerinde gerçekleşen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler geniş çaplı bir yıkıma neden oldu. 10 ili etkileyen depremlerde binlerce bina yerle bir olurken enkaz altında kalan on binlerce vatandaş için yabancı ve yerli arama-kurtarma ekipleri zamanla yarıştı. Dünyadan bölgeye yardım için gelen arama-kurtarma ekibi görevlilerinin Türk halkıyla yaşadığı anlar dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

ESNAFIN BEDAVA YEMEK TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Chongqing eyaletinden Türkiye’ye gelen ekipte yer alan kurtarma uzmanı Yang Zhijian, sosyal medya hesabından bir Türk esnafla yaşadığı ilginç diyalogu anlatarak o anların görüntüsünü paylaştı. Yerel bir mağazadan yiyecek alırken dükkan sahibinin verdiği parayı reddettiğini ifade eden Zhijian, bir tercüman aracılığıyla “Parayı almazsan, yemeği kabul etmeyeceğim. Bırakın burayı memleketimiz Çin’de bedavaya bir şeyler almıyoruz. Bedelini ödemek ve ücretsiz bir şey almamak için ısrar ediyorum” dedi. Dükkan sahibinin isteği üzerine Çinli arama-kurtarma görevlisiyle birlikte fotoğraf çektirdiler.

Türk esnafla Çinli arama-kurtarma ekibinin ilginç diyaloğu! O anlar Çin televizyonunda yayınlandı

KİMİ GÜVERCİN KİMİ GÖZLEME HEDİYE ETTİ

Türk halkının ülkelerine gelen görevlilere jestler yaptığını belirten Çin televizyonu “Bir kadın, Çinli kurtarma uzmanının ellerini ısıtmak için ceketinin düğmelerini açtı. Yaşlı bir Türk, evinde beslediği güvercini getirip Çinli ekibe hediye etti. Bir adam Çinli ekibe gözleme getirdi” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş