Twitter binası üzerindeki dev ‘X’ logosu kaldırıldı!

Twitter merkezinin tepesindeki yanıp sönen sev ‘X’ işareti yeniden markalaşma çabaları arasında söküldü. Bundan bir gün önce orada yaşayan vatandaşların parlak ışıktan rahatsız olduğu belirtilmişti.

Twitter binası üzerindeki dev ‘X’ logosu kaldırıldı!
Yayınlama: 01.08.2023 09:54:10
A+
A-

Twitter’ın San Francisco’daki genel merkezinin çatısında yanıp sönen çok büyük bir “X” işareti, yetkililerin Elon Musk’ın sosyal medya şirketini yeniden markalaştırmak için yaptığı son hamlenin şehir yasalarını ihlal ettiğini söylemesinin ardından Pazartesi günü söküldü.

Musk 23 Temmuz’da, yıllardır Twitter’ı temsil eden mavi kuşun yerini alacağını söylediği yeni siyah beyaz “X” logosunu tanıttı.

X artık uygulamanın hem masaüstü hem de mobil versiyonlarında siyah bir arka plan üzerinde beyaz harflerle görünüyor.

Twitter binası üzerindeki dev 'X' logosu kaldırıldı!

KOMŞULARI PARLAK X İŞARETİNDEN RAHATSIZ OLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta San Francisco polisi, çalışma sırasında yayaları güvende tutmak için kaldırımı bantlamadıklarını söyleyerek işçilerin Twitter’ın kuş ve dikey logosunu binanın yanından kaldırmasını engelledi.

Cuma günü Musk, Twitter’ın binasının tepesine dev bir X yerleştirmişti ancak orada yaşayan vatandaşlar X’in parlak ışığından geceleri rahatsız olduklarını belirtmişti.

San Francisco Belediyesi, tabelanın asıldığı gün bir şikayet ve soruşturma başlattı ve bir müfettiş dev X’i güvenlik izni olmadan inşa edildiği için “güvensiz” olarak nitelendirdi.

TABELA ÜÇ GÜN SONRA KALDIRILDI

Yapı Denetim Departmanı sözcüsü Associated Press’e yaptığı açıklamada, herhangi bir harf veya sembolün değiştirilmesinin yanı sıra bir binanın üzerine bir tabela dikilmesinin, “binanın tarihi yapısıyla tutarlılığı” sağlamak ve yapıya yapılacak herhangi bir ilavenin güvenli bir şekilde takılmasını sağlamak için bir izin gerektireceğini söyledi.

Pazartesi günü işçiler Musk’ın övündüğü X’i indirirken görüldü. Yerel haber kaynaklarına göre, üç günden daha kısa bir süre asılı kalan tabela öğlen saatlerinde kaldırılmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.