Yarısı Bizden Kampanyası ne zaman başlıyor?

Yarısı Bizden Kampanyası müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile gündem oldu. Kentsel dönüşüm için başlatılan bu kampanya vatandaşı bir hayli mutlu etti. Peki, yarısını devletin karşılayacağı Yarısı Bizden Kampanyası şartları neler? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Yarısı Bizden Kampanyası ne zaman başlıyor?
Yayınlama: 22.04.2023 12:41:29
A+
A-

6 Şubat, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm Türkiye depremin acı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Büyük İstanbul depremi beklenirken, kentsel dönüşüm için yapılan çalışmaların önemi tekrar gündeme geldi ve kentsel dönüşüm için büyük bir seferberlik başlatıldı.

 

Yarısı Bizden Kampanyası ne zaman başlıyor? Kentsel dönüşüm kampanya detayları...

 

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili müjdeler verdi. Kentsel dönüşüme başvurup evleri riskli çıkan vatandaşların ister yerinde, ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

“1,5 milyon konuttan 300 binini 200 bini yerinde 100 binini rezerv alanlarda olmak üzere bir yıl içinde tamamlamaktır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında kentsel dönüşüme girerken borçlanacak vatandaşlar için kolaylık sağlanacağını ifade ederek, kampanyanın detaylarını anlattı.

ÖDEME NASIL OLACAK?

Ödemeler, 0,79 faizle 10 yıl vadeli kredi ile kullanılacak. Yüzde 10’u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak ÜFE/TÜFE memur artış oranından yüksek olmayacak şekilde borçlar geri ödenebilecek.

Devlet, 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL ödeyecek. Kalan tutara
yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.

KAMPANYA DAHİLİNDE KREDİ KULLANILABİLECEK

 

Yarısı Bizden Kampanyası ne zaman başlıyor? Kentsel dönüşüm kampanya detayları...

 

Cebinde birikmişi olmayan vatandaşlar da bu kampanyaya katılabilecek. TOKİ güvencesiyle gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesine dahil olmak isteyen vatandaşlar için 0,74 faizle 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sunulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvurular 26 Nisan ile 29 Mayıs arasında gerçekleşecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak. Başvurunun ardından ilgili bina, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı uzmanlar tarafından inceleme yapılacak ve rapor hazırlanacak.

Rapor hazırlandıktan sonra proje aşamasına geçilecek ve protokol imzalanacak. Bir sonraki adımda ise ruhsat alma süreci başlamış olacak.

Son adımda ise bina TOKİ ile inşa sürecine başlanacak ve 2 yıl yapım aşaması devam edecek.

 

Yarısı Bizden Kampanyası ne zaman başlıyor? Kentsel dönüşüm kampanya detayları...

 

Bu süre içinde ise devletten kira yardımı alınacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN KAMPANYASI’NDA KİRA YARDIMI NE KADAR? 

Kampanya kapsamında 5.250 TL kira yardımı yardımı yapılacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.