AFAD duyurdu! Malatya’da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem

AFAD, Malatya merkezli 3 dakika arayla iki depremin meydana geldiğini bildirdi. 5.2 ve 4.7’lik depremler korkuya neden oldu. Depremlerin merkez üssünün Battalgazi ilçesi olduğu belirtildi. AFAD, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise tüm ekiplerin sahada olduğunu duyurdu ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFAD duyurdu! Malatya’da 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 23.11.2023 19:15:16
A+
A-

Son dakika… AFAD, Malatya merkezli 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde 3 dakika arayla iki deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremler sonrasında Malatya ve çevre illerde kısa süreli bir panik yaşandı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ BATTALGAZİ

17.46 ve 17.49’da gerçekleşen depremlerin merkez üssü Battalgazi. Depremin derinliği ise yaklaşık 7 kilometre olarak ölçüldü. Malatya Valisi Ersin Yazıcı herhangi olumsuz bir bildirim gelmediğini söyledi.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD’dan depremle ilgili ayrıca “Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki #depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” açıklaması geldi.

BAKAN YERLİKAYA: TÜM EKİPLER SAHADA!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Malatya ili Battalgazi ilçesinde , büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA: AMBULANS EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Deprem sonrasında vatandaşlar sokağa çıktı. O anlar böyle görüntülendi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.