Artvin’in kurtuluşu Bursa’da da kutlandı

Bursa’da 7 Mart Perşembe günü Artvin’in kurtuluşunun 103. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Artvin’in kurtuluşu Bursa’da da kutlandı
Yayınlama: 11.03.2024 11:50:31
A+
A-

Kutlamalar, ARTKAFKON’a bağlı Federasyonlar, Dernekler ve Vakıfların yöneticileri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

9 Mart Cumartesi akşamı Merinos AKKM’de gerçekleştirilen kutlama programına yoğun ilgi gösterildi.

Programa, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Bursa’da yaşayan Artvinliler katıldı.

ARTKAF Başkanı Murat Aydın, ARTKAF’ın faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Artvin’in halkı her zaman bağımsızlığına önem vermiştir. Biz de Artvin ve Bursa için değer katmaya çalışıyoruz” dedi.

ARSİYAD Başkanı Erdinç Acar da “Artvin, milli değerlerine bağlı bir ildir. Bursa’da yaşayan Artvinliler olarak bunu sürdürüyoruz. Yakın zamanda Bursa’ya Artvin Kültürevi kazandıracağız” diye konuştu.

Artvin Vakfı Başkanı Dr. Adnan Demirci, “Önceliğimiz gençler ve eğitimdir. Burs imkanlarımızla gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

ARTKAFKON Başkanı Rıdvan Kılıçoğlu da birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak “Doğduğumuz yer Artvin’i unutmadan yaşadığımız Bursa’da birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Artvinli başarılı kadınlar ödüllendirildi.

Gecenin sonunda yöresel sanatçıların seslendirdiği eserlerle Artvinliler geç saatlere kadar eğlendiler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.