iPhone 14 bu sefer de orman yangınını önledi!

Kanadalı vatandaşlar orman yangınıyla mücadeleye yardımcı olmak için hücresel verinin çekmediği bir yerde iPhone 14’te uydu üzerinden ‘SOS” kullandıklarını belirttiler. Apple’ın bir başka hizmeti de geçtiğimiz hafta hayat kurtarmıştı.

iPhone 14 bu sefer de orman yangınını önledi!
Yayınlama: 02.08.2023 10:50:50
A+
A-

Bir adadaki orman yangınıyla mücadele eden Kanadalılar, hücresel bağlantı olmamasına rağmen acil servislerle iletişime geçmek için uydu üzerinden SOS (Acil Yardım) özelliğini kullandılar.

Uydu üzerinden SOS, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’da bulunan ve hücresel sinyaller mevcut olmadığında kullanıcıların acil servislerle iletişime geçmesini sağlayan yeni bir özelliktir.

Hizmetin genellikle bir yürüyüşçünün kaybolması veya yaralanması gibi acil durumlarda kullanılır, ancak başka kullanım alanları da bulunmaktadır.

İPHONE 14’ÜN BU ÖZELLİĞİ YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLMESİNİ SAĞLADI

SooToday’in haberine göre, Missanabie’de (Ontario, Kanada’da) yaşayan bir çift, Dog Lake’te çıkan bir orman yangınıyla mücadele ederken acil servislerle iletişime geçmek için iPhone 14’ün özelliğini kullandı.

Geçen hafta hayat kurtarmıştı... iPhone 14 bu sefer de orman yangınını önledi!

Warren Thibodeau ve Orel Crack, yerel itfaiyeci Craig Spooner ile birlikte çalışarak adadaki yangına botla ulaşıp söndürmeye başladılar.

Sonunda yangın söndürülene ve Doğal Kaynaklar ve Ormancılık Bakanlığı’ndan yardım gelene kadar adanın etrafında dönmeyi ve yangına su püskürtmeyi başardılar. Olay Eric Belanger tarafından fotoğraflandı ve paylaşıldı.

Belanger yaptığı açıklamada, “Yanan adaya yaklaşırken iPhone 14’ün yeni GlobalStar acil durum özelliğini kullanarak yardım alabildik. dedi.

APPLE’IN BU HİZMETİ NASİL ÇALIŞIYOR

Başka hiçbir hücresel sinyal mevcut olmadığında uydu üzerinden SOS bir seçenek olarak görünüyor. Ekrandaki uyarılar, kullanıcıyı sinyal almak için iPhone’unu yakındaki bir uyduya doğru yönlendiriyor.

Hizmet bildirilen olay hakkında veri toplar ve acil durum müdahale ekiplerine kullanıcının konumunu sağlıyor.

Bu özellik, yavaş veri aktarım hızları ve düşük bağlantı kalitesi nedeniyle iletişimi kolaylaştırmaya çalışmaktadır.

APPLE’IN BİR BAŞKA HİZMETİ DE UÇURUMDAN DÜŞEN ADAMIN KURTULMASINI SAĞLAMIŞTI

iPhone 14 sahibi bir sürücünün 120 metrelik uçurumdan düşmesinin ardından Apple’ın ‘çarpışma algılama teknolojisi’ uyarı gönderdi. Olay yerine giden arama kurtarma ekipleri sürücüyü canlı olarak yukarı çıkardı.

Apple, Los Angeles’ta bir uçurumdan atlayan ve 400 feet (120 metre) aşağıya düşen bir adama, iPhone’unun otomatik SOS uyarıları göndermesinin ardından geçtiğimiz Cuma günü arama kurtarma tarafından ulaşıldığını söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.