İYİ Partiden CHP teklifine ret kararı çıktı! Bursa’da Millet İttifakı bitti

İYİ Parti Genel İdare Kurulunda alınan karar ile 2024 yerel seçimlerine gidilirken CHP’nin iş birliği teklifine hayır kararı çıktı, İYİ Parti yerel seçimlerine ittifaksız tek başına katılacak.

İYİ Partiden CHP teklifine ret kararı çıktı! Bursa’da Millet İttifakı bitti
Yayınlama: 05.12.2023 12:00:56
A+
A-

İYİ Parti lideri Akşener 13 Eylül’de 81 il ve ilçelerinde seçimlere kendi adayları ile katılacağını açıklamıştı ve CHP yeni Genel Başkanının yerel seçim iş birliği teklifini partisinin Genel İdare Kuruluna götürdü ve karar 35’e karşı 14 oy ile ret edildi, tabi beraberinde tartışmalar fırtına hızına ulaştı.

Peki, kapalı kapılar ardında neler yaşandı?

Öncelikle CHP’nin elindeki seçim analiz raporunda İYİ Partinin Ankara hariç çoğu yerde tabanının CHP’ye fazla katkısının olmadığı gerçeği ve bu sonuçlara göre CHP’nin iş birliği teklifinde İYİ Partiye karşı oldukça cimri olması her iki partinin Ankara kulislerindeki öncelikli nedenler olarak konuşuluyor.

İYİ Partinin kararını Meral Akşener açıklama yapmadı ama parti sözcüsü Kürşad Zorlu “İYİ Parti olarak, 2024 Yerel Seçimleri’ne ‘hür ve müstakil’ olarak yani Genel Başkanımızın dediği gibi özü başımıza gideceğiz. Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkacağız ve ‘İyi belediyecilik’ parolasıyla milletimize hizmet edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza, milletimizin üçüncü yol çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.