Memur Sen Bursa İl Temsilciliginden teşkilat buluşması

Memur Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından Merinos AKKM’de teşkilat buluşması gerçekleşti. 

Memur Sen Bursa İl Temsilciliginden teşkilat buluşması
Yayınlama: 15.03.2024 19:40:36
A+
A-

Memur Sen tarafından düzenlenen teşkilat buluşması programına AK Parti Bursa Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Ramazan Acar ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Ali Yalçın’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

“Bu teşkilat buluşmasında ve dolayısıyla iftar sofrasında bir arada bulunmaktan dolayı öncelikle duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Rabb’im sizleri var etsin diyorum. Türkiye’nin entelektüel birikimi olan Anadolu’nun kamu görmüş değerlerini baş tacıdır. Birçok kıymetli üyelerinin bugünkü buluşması Bursa’nın sinerjisine yenileyen ilmek katacağını vesile özellikle ifade ediyorum. Biz de başkanımız Ramazan Acar başkanımızın şahsında şube başkanlarımıza, teşkilat yöneticilerimize emek veren tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Bazı başlıklara ilişkin beklentiler var”

Vakit dar, dolayısıyla iftar saati yaklaşıyor. Bu noktada bir Türk’ün altını çizmek ve ilişkide önemli hatırlatmaları yapmak istiyorum. Başka türlüleriyle iyisini soruyor kendisine. Erdoğan başkanım şu konuya değinecek mi? Bu konuya değinecek mi diye doğal olarak bazı boşluklara ilişkin beklentileri var. Onun için şunu bilin. Çözülmüş olan tüm sorunların altında imzası olan bir teşkilat olarak bir örgütlenme olarak çözdüğümüz konular, çözeceğimiz önümüzde duran sorunlar çok daha büyük sorunlardır. Bu nedenle önümüzdeki mühim sorunlara eriştim.

“Çalışanların açlık ve yoksulluk sınırında kalmaması için çalışmalarımız devam ediyor”

Arkadaşlarımızın özlük haklarına ilişkin rahatsızlıkları, akademisyenlerin özlük haklarına ilişkin rahatsızlıkları, kamu görevlilerinin çalışırken gelen aile ve emekli aile arasında toplu şalım olan bayanların yeniden kırılması ve emeklilerin asgari ücretin altında ücret almaması, çalışanların açlık ve yoksulluk sınırında kalmaması konusundaki gayretimiz devam ediyor. Bu konuda çalışmamız sürüyor. Dört saat bin sekiz yüz tahliyesine ilişkin değişiklik gayretlerimiz ve bakanlık ve komisyon kuruldu.

Yerel seçimlerden şu anda bir çalışma trafiği içerisine girmiş olacağız. Günlerden iki tane stres taşıyoruz. Bunlardan birisi özellikle enerji, bayan ve ulaştırma, kültür tarımlarımız sendikamızdaki arkadaşlarımızın koruyucu giyim yardımı konusunda bakanların yayınladığı belediyeye ilişkin bu konudaki huzursuzluğumuzu muhataplarıyla görüşüyoruz ve elimizden gelen gayreti yapıyoruz.

“Emeğin yanında durmadı”

İkincisi bizim toplu sözleşmede yüzde iki barajlı kanuna çıkmış olması dolayısıyla konusunda özellikle aldığımız kararın, aldığımız mesafenin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Anayasa Mahkemesine götürülerek ihbar edilmiş olmasının izahı yok. Bu nedenle itirazımızı kuruyor ve başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda emekçinin yanında durmadı. Emeğin yanında durmadı. Emek mücadelesini kucaklayacağız dedi ama iki noktayı kimdir diyen Mehmet’e mabettir. Bu nedenle dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan bir şey Türkiye’de yaşandı.

“İşe son vermelerin önüne geçmiş olduk”

Sendikalar genellikle iktidarı protesto ederler. Ama Türkiye’de sendika olarak gidip ana muhalefet partisinin önünde beraber on milyar yıllık bütçe memuruna verilmişken konusunda inanıyorum ve mücadelemize güveniyorum. Hükümetin bu konuda çalışmadıkları cümlesini kurdu. Yarın Cumhurbaşkanımıza bir iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Orada dinlenmiş olacağız. Bu konuda duran emekçiyiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Öncelikle değerli arkadaşlarımız. Biz isteriz. İki bin otuz bir Mart seçimlerinden sonra işten çıkarmalar, yıldırmalar, bir iki günde üç yüz kilometre ileriye sürgünler olmak üzere yerel yönetimlerin yer değiştiren belediyelerde ciddi anlamda kıyımlarla karşı karşıya kaldık eylem yaptık. Türkiye’nin en yakınına girdik. İstanbul Esenyurt bunu hakeza Eskişehir’de kucaklayacağız diyenler kundakları getirin işten ettiler. Biz onlar için mücadele verdik. Elimizden gelen tüm gayreti esirgemedik. Ve arkadaşlarımızla beraber verdiğimiz mücadelenin sonunda dört yüz altmış bir  çıkardık. CHP’nin İYİ Parti belediyelerin yıldırmaları, işe son vermelerin önüne geçmiş olduk.

“Mücadelemizi sürdüreceğiz”

Bu nedenle mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben sizden son bir noktaya girmiş. Ben şu geliştirelim şudur. Yeter demek. Yıldırmaları sürdürerek muhabbetleri sonuna kadar devam ettirdik. Şimdi aynı noktadan bir daha aynı sıkıntıları bir daha yaşamayacağız. Emek bir sıfırlıktır. Demişler ki ıhlamur işini ödeyeceksin. Şurada da sigara yetecektir, Ona dikkat et demişler. Ama sağlam karşıya geldiğinde bir anda öğretmenlerin hepsi bitmiştir, ellerini indirmiş. Bu nedenle benim sizden istirhamım, biz seçeneğimiz için yerel yönetim değişikliklerinin olduğu yerlerde yaşadığımız sıkıntıları sesimizi yükselttik. Söz konusu her türlü alana girdik. Türkiye’deki mücadelemizin hiçbir faydası yok. Neredeyse kış getirdiler. Derman onun için geldiniz. Bu vesileyle bunları ediyorum, teşkilatımızın bu konuda hayırlı çalışmalarını millet için, insan için, nesil için yaptığını biliyorum. Allah razı olsun kendisinden. Bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum ve güveniyorum.

“15 Mayıs’ta 1 milyon için var mıyız?”

En önemli bileşeni, en dinamik arkadaşlarımız sandıklarımız simit denetim konusunda elinden geleni etseler teşkilatımıza sonuna kadar güveniyorum. Ve sizler varsa elimizdeki Rabb’im başkenti bu anlamda hepimizin. Oradaki kardeşlerimize bu alanda rahmet diliyorum. Onları unutmayacağız. Iftar sonrasında dualarımızla birleştireceğiz ve onların emri olduğumuzu bir kez daha izleyeceğiz. Hem önümüzdeki otuz bir Mart’ın ne de hep beraber Türkiye’nin en büyük Karadeniz’i bir kez daha hep birlikte yürüyeceğiz ve bu konuda sizlerin teşkilatımızın on beş Mayıs’ta bir milyon için var mıyız diye bir istiyorum.”

AK Parti Bursa Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’ın konuşmalarından satır başları ise şöyle;

“Önemli olan gönül sofraları kurabilmektir. Işte biz bu gecede Memur-Sen’in öncülüğünde Alinur Aktaş başkanımızın da destekleriyle güzel bir gönül sofrası kurduğumuza inanıyoruz. Ve istiyoruz ki bu gönül sofralarında sizlerle beraber olanlarla bu gönül sofralarında sizleri ailenizden biri gibi hissettirenlerle yol yürümeye devam edelim. Bu gönül sofralarını daim kılalım. Onun için değerli kardeşlerim şu gönül sofrasında emeği geçen her bir arkadaşımıza teşekkür ediyor ve Alinur Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onun bu şehirdeki liderliği, öncülüğü, toplumun her kesimine değer belediyecilik an gerçek belediyecilik anlayışı şimdiye kadar bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızı her bir kardeşimizi toplumun her kesimini kucaklayan bir noktaya götürdü.

“AK Parti’nin gerçek belediyecilik anlayışı bu şehirde devam edecek”

İnşallah inanıyoruz ki onun bu belediyecilik anlayışı AK Parti’nin gerçek belediyecilik anlayışı bu şehirde devam edecek. Sizler bizlere destek olursanız, sizler bu gönül sofralarında sizlerle beraber olan değerli kardeşlerinize, arkadaşlarınızı yalnız bırakmazsanız inşallah bu de olacak. Değerli kardeşlerim tabii iftar sofrasında çok fazla siyaset yapmak istemem. Ama bütün gün sabahtan akşama kadar caddeleri, sokakları dolaşıyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Onlarla hasbihal sohbetler ediyoruz. Onlarla istişare ediyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. Eleştirilerini dinliyoruz.

“Alinur Aktaş çalışıyor”

Ve şu seçim atmosferinde kiminle konuşursak konuşalım herkesin başkan kurduğu cümle şu.Evet haklısınız Alinur Aktaş çalışıyor AK belediyeler çalışıyor. Cumhur İttifakı belediyeleri çalışıyor. Cümleyi öyle önce öyle başlıyorlar. Biz sizin çalıştığınızı zaten biliyoruz. Ama deyip itiraz edenler oluyor. Ama deyip bize kızgınlıklarını ifade edenler olur. Değerli kardeşlerim Seçim ilçesine, şehrine sahip çıkması için, eğer ilçemizde, şehrimizde daha konfor sorunu yaşamak istiyorsak, daha güzel bir ortamda, daha güzel bir atmosferde yaşamak istiyorsak işte bize bunu sağlayacak şehit emirlerinin Emaneti kendilerine verdiğinizde çalışacaklarınız, çalışacaklarından emin olan arkadaşlarımızın seçmesi için. Onun için değerli kardeşlerim, Türk yıllıklarımız olabilir, kırgınlıklarımız olabilir, farklı düşüncelerimiz olabilir.

“Oyunuzu çalışmaktan yana olana verelim”

Bu seçimde hem biz bunları Kendiniz bir kenara bırakalım. Hem de eş, dost, akraba kime ulaşabiliyorsak onlara da aynı bu şekilde telkinde bulunup diyelim ki gelin bir seçimde de işi ehline verelim. Çalışmaktan yana olana verelim. Iki sıfır sıfır olana verelim. Sevdası bu şehir olana verelim. Inşallah böyle yaparsak emin olun bu gönül sofralarının çok daha büyüklerini kurmayı başaracağız. Bu gönül sofrasına çok daha fazla arkadaşımızı davet etmeyi başaracağız. Ve bu şekilde çok farklı bir Bursa’yı hep Beraber inşa edeceğiz.

“Bursa yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz”

Değerli kardeşlerim, sizler emekçi insanlarsınız. Kamu emekçisi misiniz? Bu millete hizmet etmek ne demek? Bu ülkeye hizmet etmek ne demek? Bu bayrağa hizmet etmek ne demek? Bunu en iyi sizler bilirsiniz. Işte biz diyoruz ki bizim arkadaşlar bu bayrağa, bu devlete, bu millete ibret etmeyi en iyi bilen arkadaşlarımız. Inşallah sizler de onları yalnız bırakmayacaksınız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlerle yol yürümeye devam edeceksiniz. Ve inşallah çok farklı bir Türkiye’yi, Türkiye yüzyılını, Bursa yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz.

Ben tekrar bu güzel akşamda, bu mübarek akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız için gönül sokaklarınızda bizi de bir yer açtığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Rabb’im inşallah.”

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.