Savaş karşıtı aday, imza engeli ile karşı karşıya!

Mart ayındaki Rusya başkanlık seçimlerinde Vladimir Putin’in rakibi olarak yer almak için aday olduğunu duyuran savaş karşıtı aday Boris Nadezhdin’in önüne imza engeli çıktı

Savaş karşıtı aday, imza engeli ile karşı karşıya!
Yayınlama: 05.02.2024 17:35:54
A+
A-

Mart ayındaki Rusya başkanlık seçimlerinde Vladimir Putin’in rakibi olarak yer almak için aday olduğunu duyuran savaş karşıtı aday Boris Nadezhdin’in önüne imza engeli çıktı. Nadezhdin, oy pusulasında yer alamama riski ile karşı karşıya…

Rusya’da başkanlık seçimleri için geri sayım sürüyor. Yaklaşık 24 yıldır ülkeyi yöneten Vladimir Putin beşinci kez aday oldu.

Kazanmasına kesin gözüyle bakılan Putin’in seçimde karşısına çıkacak olan ve oy pusulasında yer alacak olan adayların netleşmesi için süre daralıyor.

Ukrayna savaşına karşı duruş sergileyen Boris Nadezhdin, geçtiğimiz hafta adaylık için ihtiyacı olan 100 bin imzaya ulaştığını ve Seçim Komisyonu’na sunduğunu duyurmuştu.

Nadezhdin, Merkez Seçim Komisyonu’na yasanın izin verdiği azami sınır olan 105 bin imzayı teslim ettiğini belirtmişti.

Ancak, komisyona geçersiz imzalar sunmakla suçlanan 60 yaşındaki Nadezhdin’in başkanlık yarışı serüveni başlamadan sonra erebilir.

Al Jazeera’da yer alan habere göre Merkez Seçim Komisyonu, Nadezhdin’e seçim yarışına katılmak için sunduğu imzaların yüzde 15’inin geçersiz bulduğunu bildirdi. Komisyona sunulan gerekli imzalarda yalnızca yüzde 5’lik kusur oranına izin veriliyor. Nadezhdin’in adaylığına ilişkin komisyonun son kararının ise Çarşamba günü duyurulması bekleniyor.

Cuma günü komisyon, imzalara ilişkin ilk denetiminde Nadezhdin destekçileri olarak listelenenlerden bazılarının ‘hayatta olmayan’ kişiler olduğunu söyledi.

PUTİN BATI MEDYASINA MI KONUŞACAK?

 Rusya’nın başkentinde görüntülenmesinin ardından Carlson’un, Putin ile röportaj yapma ihtimali sosyal medyada dile getirildi. Henüz bu iddiaları doğrulayan bir açıklama bulunmuyor. Ancak eğer gerçekleşirse Carlson, Ukrayna savaşı esnasında Putin ile röportaj yapan ilk Batılı gazeteci olabilir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.